« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako se dobro brinuti za svoje zdravlje

Zdravlje je stvarno najveće bogatstvo, no većina ljudi ga u principu uzima zdravo za gotovo, sve dok ne dođe do nekih problema ...

Pazite na svoje zdravlje na vrijeme
Pazite na svoje zdravlje na vrijeme (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

zdrav život

,

loše navike

,

kretanje

,

briga za zdravlje

Briga o zdravlju treba postati navika i način života, a ne pomodna atrakcija ili panična reakcija na neke akutne probleme, jer liječnici tvrde da se čak polovica kroničnih bolesti može na taj način spriječiti.

Kako započeti brigu o zdravlju? Najjednostavnije moguće - odbacite loše i nezdrave navike poput pušenja, brze hrane i stalnog sjedenja. 

>> Brinemo li se dovoljno o svom zdravlju? >>

Nadalje, važno se kretati svakodnevno, jer ćemo samo tako organizmu dati dovoljno energije i elana da se bori protiv bolesti i ostane funkcionalan što je duže moguće. Pola sata hodanja dnevno pomaže u održavanju tjelesne težine i učinkovito je u prevenciji dijabetesa, srčanih bolesti, održavanju forme i općeg fizičkog stanja.

Samoliječenje je sve prisutnije, no pritom treba biti odgovoran i pametan - manje probleme poput blage nesanice, probavnih poteškoća, kašlja ili prehlade liječiti se može narodnim lijekovima, no čim primjetite da se stanje ne popravlja, posjetite obavezno liječnika.

>> Ponedjeljkom najviše brinemo za svoje zdravlje >>

Za kraj, očekivano - promjena prehrane. Ne dijeta u onom smislu u kojem se najčešće spominje, nego promjena načina prehrane i navika, uvrštavanje zdrave hrane, voća i povrća, izbjegavanje visokoprocesirane i brze hrane, kuhanje kod kuće - sve što možete kako biste bili sigurni da znate što jedete.

18.08.2014. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh