« Život
objavljeno prije 26 dana i 21 sat
SAVJETI

Kako se brinuti za sebe i svoje zdravlje

Briga o sebi ne bi trebala biti nešto što činite s vremena na vrijeme kada ste iscrpljeni, već promišljena svakodnevna aktivnost

Slobodno guštajte
Slobodno guštajte (Arhiva)
Više o

savjeti

,

briga o sebi

Svi smo bili tamo: loš dan na poslu, djeca neće prestati vrištati i nema ništa u hladnjaku za večeru. Osjećate se loše i nikad ne znate kada će se to dogoditi. U cijeloj toj priči zaboravljate voditi računa o sebi.

Briga o sebi ne bi trebala biti nešto što činite s vremena na vrijeme kada ste iscrpljeni. Trebate stvoriti svakodnevnu praksu i brinuti se za sebe. To će vas spriječiti da potpuno ne "izgorite".

Kada naučite vodite brigu o sebi, osjećat ćete se bolje prema sebi, objasnila je obiteljska i bračna terapeutkinja Lianne Avila za Your Tango. 

Ponovno pročitajte svoju omiljenu knjigu iz djetinjstva - provedite vrijeme podsjećajući se na dobra vremena iz djetinjstva. Lako se sjećati negativnog, pa se počnite sjećati pozitivnog.

Prestanite govoriti "da" kada mislite "ne" - to će vam pomoći u brizi za sebe. Recite "ne" dodatnim obvezama i poslovima.

Razgovarajte - nazovite prijatelja ili člana obitelji i razgovarajte o tome kako se osjećate. Poslušajte što će vam oni reći.

Spavajte dovoljno - zaista vam je potreban ugodan noćni odmor. To će omogućiti vašem tijelu i umu da oživite od iscrpljenosti koju osjećate.

Uzmite slobodan dan - nazovite na posao i javite da ste slobodni. Držite se dalje od elektroničkih naprava kako ne biste ipak nešto radili.

Nakon ovakvih aktivnosti osjećat ćete se bolje, definitivno.

22.01.2020. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh