« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
SAVJETI

Kako se boriti protiv proljetnog umora

Ljudsko tijelo nakon zimskih mjeseci zatrovano toksičnim otpadom koji radi prilične probleme - narušava protok informacija među organima i stanicama, blokira tok životne energije

Sunce i puno vode su lijek protiv umora
Sunce i puno vode su lijek protiv umora (Shutterstock)
Više o

Sunce

,

proljeće

,

voda

,

proljetni umor

,

savjeti

Proljeće nam donosi obilje sunca (i kiše), zeleno lišće na granama i puno cvijeća, no jednako tako s njim stiže i proljetni umor koji pogađa čak tri četvrtine ljudi.

Razlog je jednostavan, tvrde stručnjaci, jer je ljudsko tijelo nakon zimskih mjeseci zatrovano toksičnim otpadom koji radi prilične probleme - narušava protok informacija među organima i stanicama, blokira tok životne energije i time uzrokuje umor i iscrpljeno. 

>> Proljeće je vrijeme da počnete trčati >>

Tijekom zime se rezerve sunčeve svjetlosti koje je čovjek nakupio tijekom ljeta isprazne, a kritični pad događa se upravo početkom proljeća. Ipak, te rezerve možemo i sami napuniti, najbolje čestim boravkom na zraku i na suncu. Uz to, važno je i u organizam unositi puno tekućine.

Ispravan režim uzimanja tekućine lako je izračunati - svoju težinu čovjek podijeli s brojem 25 i tako dobiva broj litara tekućine koju bi trebao popiti. Trebali biste piti više puta tijekom dana, i to ne samo kad ste žedni jer to već znači da nemate dovoljno tekućine u svom organizmu.

>> Proljeće donosi energiju i sreću >>

Nakon toga treba napraviti i sljedeći korak u borbi protiv proljetnog umora je smanjenje kiselosti tijela. Naime, ako u tijelu prevladavaju kiseline, organizam se brani tako da zadržava vodu. Zbog toga nam natiču udovi, osjećamo se napuhano i usporava se naš metabolizam. U tome nam može pomoći prava prehrana i mineralna voda.

Tijelo se otpada rješava posredovanjem limfnog sustava, a stručnjaci mogu limfnom masažom pokrenuti čišćenje organizma. Još jedna mogućnost je limfodrenaža, ali samo ako ju provodi stručna osoba.

28.04.2015. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh