« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
ZANIMLJIVO

Kako san utječe na naš posao

Svima nam je dobro poznato kako dužina i kvaliteta sna utječu na naše zdravlje i koncentraciju. No, ono što je posebno zabrinjavajuće je utjecaj istog na vaš posao

Dobar san nosi uspjeh na poslu
Dobar san nosi uspjeh na poslu (Arhiva)
Više o

spavanje

,

posao

,

san

San je ključna odrednica koja usmjerava svaku karijeru, zaključili su znanstvenici nakon proučavanja odnosa sna i posla.

Naravno da svi znamo kako san itekako utječe na našu koncentraciju, raspoloženje i višak/manjak energije, ono što treba posebno istaknuti je njegov utjecaj na naš posao

1. Višak ili manjak sna utječe na zdravlje, a osobe koje spavaju manje od pet ili više od deset sati češće izbivaju s posla - točnije između 4 i 9 dana u godini.

2. Nedostatak sna utječe na vašu kreativnost i produktivnost. Osobe koje pate od nedostatka sna na testovima pokazuju značajno slabije rezultate u obavljenom poslu na radnom mjestu.

3. Manjak sna može biti presudan u dobivanju povišice. Osobe koje u prosjeku spavaju sedam sati, dugoročno gledano, imaju 16 posto veću plaću od onih koji spavaju malo ili previše.

4. Spavanje jača radnu memoriju i utječe na njen kapacitet, a povezano je i s rješavanjem problema, rječnikom, odlučivanjem te razumijevanjem pročitanog teksta.

5. Osobama koje spavaju manje od šest sati teško je odvojiti misli od posla u slobodno vrijeme. San uvelike utječe na odmor i relaksaciju koja je organizmu nužna, posebice ukoliko radite u stresnim uvjetima.

 

10.08.2016. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh