« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
KRUH

Kako sačuvati kruh svježim?

Ako želite da vam kruh duže ostane svjež, potrebno je ga je čuvati na ispravna način

Kupite/napravite fini kruh... i kako ga sačuvati da se ne posuši?
Kupite/napravite fini kruh... i kako ga sačuvati da se ne posuši? (Arhiva)
Više o

kruh

,

savjeti

,

bijeli kruh

Kruh je postao nepoželjan jer, eto, sadrži gluten i bijelo brašno... govorimo, naravno, o bijelom kruhu kojeg i dalje kupuje najviše ljudi, većinom po navici. 

No, ako kupujete neke druge, zdravije varijante kruha nije nevažno kako ga spremiti i čuvati kako bi ga mogli jesti par dana. 

E pa sve takve ljude, evo par savjeta

Bez vrećica i hladnjaka - plastične vrećice zadržavaju vlagu, što znači da će svježi, hrskavi kruh uskoro postati neprivlačno mekan i brzo će postati pljesniv. U hladnjaku će se dogoditi suprotno i niske temperature će uzrokovati sušenje kruha. Iznimka od ovog pravila je kruh kupljen u trgovini, prethodno narezan na ploške, koji se može čuvati u vrećici van hladnjaka 5-7 dana.

Kutija za kruh - ako volite domaći ili pekarski svježi kruh, a imate dovoljno prostora na kuhinjskom pultu, najbolje bi bilo da kupite kutiju za kruh koja će očuvati svježinu proizvoda, a kruh neće brzo poprimiti plijesan.

 

Zamotajte ga u krpu - ako je kruh pohranjen samo u papirnatoj vrećici, brzo će se osušiti. Zamotavanje svježeg kruha u platnenu salvetu ili kuhinjsku krpu, a zatim spremanje u papirnatu vrećicu spriječit će brzo sušenje.

Zamrzavanje - kruh možete spremiti u vrećicu, dobro ga zamotajte tako da ispustite sav zrak i potom ga stavite u zamrzivač. Unaprijed narezan kruh iz trgovine može se zamrznuti čvrsto zamotan u originalnom pakiranju. Smrznuti kruh treba pojesti unutar 3-4 mjeseca.

Ukratko, može se ako samo malo mislite na druge... tako da - napravite nešto.

11.05.2022. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.05.2022. 22:28
    Zamrzavanje
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh