Kako sačuvati kruh svježim?
Ako želite da vam kruh duže ostane svjež, potrebno je ga je čuvati na ispravna način
Kruh je postao nepoželjan jer, eto, sadrži gluten i bijelo brašno... govorimo, naravno, o bijelom kruhu kojeg i dalje kupuje najviše ljudi, većinom po navici.
No, ako kupujete neke druge, zdravije varijante kruha nije nevažno kako ga spremiti i čuvati kako bi ga mogli jesti par dana.
E pa sve takve ljude, evo par savjeta
Bez vrećica i hladnjaka - plastične vrećice zadržavaju vlagu, što znači da će svježi, hrskavi kruh uskoro postati neprivlačno mekan i brzo će postati pljesniv. U hladnjaku će se dogoditi suprotno i niske temperature će uzrokovati sušenje kruha. Iznimka od ovog pravila je kruh kupljen u trgovini, prethodno narezan na ploške, koji se može čuvati u vrećici van hladnjaka 5-7 dana.
Kutija za kruh - ako volite domaći ili pekarski svježi kruh, a imate dovoljno prostora na kuhinjskom pultu, najbolje bi bilo da kupite kutiju za kruh koja će očuvati svježinu proizvoda, a kruh neće brzo poprimiti plijesan.
Zamotajte ga u krpu - ako je kruh pohranjen samo u papirnatoj vrećici, brzo će se osušiti. Zamotavanje svježeg kruha u platnenu salvetu ili kuhinjsku krpu, a zatim spremanje u papirnatu vrećicu spriječit će brzo sušenje.
Zamrzavanje - kruh možete spremiti u vrećicu, dobro ga zamotajte tako da ispustite sav zrak i potom ga stavite u zamrzivač. Unaprijed narezan kruh iz trgovine može se zamrznuti čvrsto zamotan u originalnom pakiranju. Smrznuti kruh treba pojesti unutar 3-4 mjeseca.
Ukratko, može se ako samo malo mislite na druge... tako da - napravite nešto.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar