« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
SAVJETI :)

Kako programirati mozak za dijetu

Prvo i osnovno, ključno je držati stres, odnosno kortizol pod kontrolom kako ne biste posegnuli za hranom koja vas tješi i od koje se osjećate bolje

Pripremite se za dijetu...
Pripremite se za dijetu... (Arhiva)
Više o

dijeta

,

mozak

,

programiranje

Dijeta je vjerojatno zadnja stvar koja vam je sada na pametni, kad jedva čekate da isprobate sve delicije koje žudite ovih dana... no, na kraju priče opet mora doći vrijeme istine i nova - dijeta.

Upravo zato nutricionistica i psihologinja dr. Ellen Albertson otkrila je korake kojima ćete "reprogramirati mozak za borbu s kilogramima".

Budite suosjećajni prema sebi - dr. Alberston kaže da je suosjećajnost prema sebi još jedan od načina za reprogramiranje mozga za gubitak kilograma jer tako kontroliramo emocije i ne dozvoljavamo osjećajima da prevladaju. Kad bi uspjeh dijete ovisio samo o hrani, ljudi bi u mjesec, dva, tri izgubili kilograme i više nikad na to ne bi morali misliti, a ne bi skakali između raznih dijeta, posrtali i vraćali se

Kontrolirajte stres - ključno je držati stres, odnosno kortizol pod kontrolom kako ne biste posegnuli za hranom koja vas tješi i od koje se osjećate bolje, objašnjava dr. Albertson. Prilagodba ponašanja zapravo je oblik reprogramiranja mozga i priprema na učinkovit gubitak kilograma, kao i zadržavanje tog gubitka, pa je važno ibjegavati ponašanja koja mogu dovesti do posrtaja.

Njegujte svoj mikrobiom - istraživanja su pokazala da zdravi mikrobiom potiče gubitak kilograma, ali i jača imunološki sustav i raspoloženje. Mikrobiom čine svi mikrobi koji žive u tijelu i na njemu, a sastoji se od bakterija, virusa i gljivica. Ti mikroorganizmi nisu samo pasivni, već su važni čimbenici za naše zdravlje.

Uzmite si vremena - kad je dijeta u pitanju, važno je da budete spremni i da se ne forsirate. Reprogramiranje mozga i prilagodba ponašanja treba se odvijati postepeno i polako, ali vjerodostojno kako bi mršavljenje bilo uspješno.

21.12.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.12.2021. 19:24
    treba biti uporan
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh