« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako prestati kupovati nezdrave grickalice

Istraživanje pokazalo kako se možemo oduprijeti kupovini nezdrave hrane ako učinimo samo jednu jednostavnu stvar prije odlaska u trgovinu

Kupujte zdravo, jednostavno je!
Kupujte zdravo, jednostavno je! (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

grickalice

,

zdrave grickalice

Grickalice obično nisu pretjerano zdrave, naročito one koje kupujemo u trgovinama i na sniženjima, no što možemo - grickamo iz dosade, a ako ih imamo u kući, sigurno ćemo ih pojesti.

Kako se onda oduprijeti porivu za kupovinom čipsa, štapića i slične hrane? Jednostavno, tvrdi novo istraživanje koje je pokazalo kako se možemo oduprijeti kupovini nezdrave hrane ako učinimo samo jednu jednostavnu stvar prije odlaska u trgovinu.

Ona je otkrivena u časopisu "Psychology & Marketing: kupci koji jedu zdrave zalogaje prije nego što se upute u trgovinu biraju zdravije opcije kada se nađu između polica s raznolikom hranom.

Ispitanici su bili podijeljeni u tri grupe: jedni su prije odlaska u trgovinu pojeli jabuku, drugi keks, a treći su išli praznoga želuca. Istraživači su otkrili da su oni koji su jeli jabuke kupili 28 posto više povrća i voća nego oni koji su jeli keks te 25 posto više od onih koji nisu pojeli ništa.

"Štogod vas usmjerava prema zdravijem razmišljanju, bez obzira je li riječ o zdravoj hrani ili nečemu drugom, može utjecati i na vaše odluke prilikom kupovine", zaključak je istraživača

03.12.2017. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh