« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
KORISNO

Kako potaknuti rast kose

Na gubitku kose najviše profitiraju kozmetičke i farmaceutske kuće svojim pripravcima za rast kose koji mogu biti i opasni

Što napraviti da kosa bolje raste
Što napraviti da kosa bolje raste (Arhiva)
Više o

ćelavost

,

kosa

,

luk

,

aloe vera

,

kadulja

,

ružmarin

,

rast kose

,

gubitak kose

,

prirodni pripravci

,

sok od luka

Gubitak kose jedna je od najvećih noćnih mora svakoga muškarca, no i dobrog broja žena. Pripravci za rast kose reklamiraju se na sve strane, no dosta njih može imati i neugodne nuspojave koje su štetne za zdravlje.

Naravno, i tu se treba vratiti prirodi i iskoristiti sve blagodati koje nam pruža, pa je jedno zanimljivo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Cosmetic Dermatology otkrilo neke prirodne lijekove koji potiču rast kose.

>> Mitovi o ćelavosti koje trebate zaboraviti >>

Tako se luk pokazao gotovo pa čudotvornim, jer se kod osoba koje su dva puta dnevno tijekom šest tjedana utrljavale u vlasište sok od luka gustoća kođe povećala i znatno se smanjilo opadanje. Znanstvenici to objašnjavaju flavonoidima koji imaju protuupalno djelovanje.

>> Kako spriječiti ispadanje kose i ćelavost >>

Aloe vera se već stoljećima koristi za poticanje rasta kose, a nova su istraživanja pokazala da jednako sjajan učinak ima kombinacija ružmarina i kadulje, jer kadulje potiče otpornost kose na sve vanjske faktore, a ružmarin njen rast.

Za kraj, nešto prilično neuobičajeno - ljute papričice. Osobe koje su u istraživanju dnevno uzimale 6mg nadomjestka ljute papričice povećale su gustoću kose za pet mjeseci. No, jednako učinkovita je i svakodnevna konzumacija, primjerice, kajenske papričice.

25.07.2014. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh