« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
SAVJETI :)

Kako pomladiti lice? Nije teško...

Sasvim je normalno da s godinama koža gubi svoju elastičnost, sjaj i čvrstoću, a s vremenom počinju nastajati bore i drugi nedostaci na koži.

Nije teško...
Nije teško... (Arhiva)
Više o

hrana

,

pomlađivanje

,

pomlađivanje kože

Prije nego krenete s trikovima za pomlađivanje kože, morate znati kako je svaka koža drugačija i da ne reagira jednako.

Tako će netko s jogom za lice vidjeti rezultate već za dva tjedna, a nekima će trebati mjeseci da bi se prirodno smanjile bore.

Stoga, evo malo širi dijapazon trikova ;)

Hijaluronska kiselina u hrani - hrana s hijaluronskom kiselinom k oju bi bilo dobro unijeti u prehranu su životinjske kosti, iznutrice, zeleno povrće, soja i korjenasto povrće. Sve navedeno sadrži minerale, vitamine i zdrave masnoće koje potiču stvaranje potrebne hijaluronske kiseline u tijelu. Namirnice bi trebale sadržavati vitamin C koji je zaslužan za sintezu kolagena, magnezij i cink.

Joga za lice - joga za lice uključuje vježbe i masaže lica koje aktiviraju mišiće i tako ih podižu i učvršćuju. Rezultat toga je zategnuta i sjajna koža bez bora. Gimnastikom lica može se riješiti podbradak, spuštene obrve, pojačati konture lica. Sve to za cilj ima pomlađivanje lica. Neke vježbe, priznajemo, izgledaju smiješno, no brojna iskustva pokazuju kako zaista djeluju i pomažu izgubiti godine s lica.

Med i cimet - med se od davnina smatra prirodnim pripravkom za pomlađivanje i njegu kože, zajedno uz cvjetni prah, cimet, propolis i matičnu mliječ. Med sadrži preko 300 aktivnih komponenti, a među njima aminokiseline, antioksidanse i vitamine koji su zaslužni za zdravlje i blistavost kože.

Prirodne maske za lice - za sjaj kože napravite masku od banane, avokada, meda, zobi, limuna, rajčice, jaja ili svježih krastavaca.. Masku nanosite na čistu kožu i držite dok se ne osuši, to je najčešće oko 10 minuta, a onda isperite mlakom vodom.

Probiotici i masne kiseline - uravnotežena probava sa zdravim bakterijama utječe na stvaranje čistog tena i sjaja kože. Masne kiseline poput omega-3, omega-6 i omega-9 potpomažu elastičnosti staničnih membrana. Uz to, sadrže lipide koji potiču zatezanje i sporije starenje kože bez bora.

22.01.2022. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.01.2022. 17:12
    med je najbolji
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh