« Život
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
ZANIMLJIVO

Kako položaj u kojem spavamo utječe na zdravlje?

Pred san ljudi se namještaju u omiljeni položaj, a iako misle da je zauzimanje takve poze samo način da im bude ugodno, stručnjaci kažu da položaji govore i o osobnosti i o zdravlju

Što znači kad spavate na boku?
Što znači kad spavate na boku? (Arhiva)
Više o

spavanje

,

položaj spavanja

,

spavanje na trbuhu

,

spavanje na leđima

,

spavanje na boku

Položaj spavanja nije jednostavno onaj koji nam je najugodniji, tvrdi Robert Phipps, stručnjak za govor tijela već se radi i o jasnom pokazatelju karaktera, a njegove je rezultate potvrdio u neovisnom istraživanju još jedan britanski znanstvenik, Chris Idzikowski.

Tako su osobe koje spavaju na boku i u položaju fetusa vrlo često zabrinute i osjetljive, iako na prvu djeluju snažno i nepobjedivo. Problem s ovim položajem jest činjenica da možete pritisnuti živce u nogama i rukama što će vam izazvati kroničnu bol.

Spavanje na leđima dobro je za bolove u tom dijelu tijela jer nam je tada kralježnica ispružena, a pritisak na udove najmanji mogući, no može izazvati apneju i hrkanje. Takve su osobe rigidne, tvrdoglave i nemaju ni trunke fleksibilnosti, ali ako su u tom položaju ruke iznad glave, to je potpuno drugačija osoba - odličan je prijatelj koji spremno sluša i pomaže drugima.

Spavanje na trbuhu s raširenim rukama ukazuje na osobu koja nema kontrolu nad svojim životom, a takav položaj je problematičan jer glava mora biti okrenuta na jednu stranu, što će izazvati grčeve i kroničnu bol.

Kako vi spavate?

11.07.2015. 17:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh