« Život
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
AAAA!

Kako pobijediti groznicu nedjeljne večeri

Iako je vikend namijenjen odmoru, upravo je nedjeljno veče najhisteričniji dio vikenda zbog nadolazećeg novog radnog tjedna

Sad ste se sjetili što treba za sutra? :)
Sad ste se sjetili što treba za sutra? :) (Arhiva)
Više o

problemi

,

radni tjedan

,

nedjelja

Umjesto da mirno uvaljeni gledate omiljene serije ili opušteno cugate s društvom, nedjeljno veče postaje izvor histerije i muke za više od tri četvrtine ljudi koji se osjećaju depresivno, tužno i muka im je od novog radnog tjedna. 

No, ima i tu lijeka ... depresija se prišulja kad niste zaposleni, pa pronađite aktivnosti koje će vas zaokupiti i skrenuti vam pažnju s tužne činjenice da sutra opet morate ići na posao (naravno, uz časne iznimke koje uživaju u onome što rade) koja vas čini anksioznim.

Sada je pravo vrijeme za isključivanje tehnologije, pa pospremite laptope sa stolova, uklonite tablete, mobitel stavite na punjač i skinite se sa svih mogućih mreža na kojima ste ne bi li dobili vremena za nešto puno konstruktivnije i pametnije.

Naravno, sve ovo ne bi se događalo kad bi bilo bolje organizirani i planirali život. Recimo, vikend sigurno nije jedino vrijeme za zabavu, pa ako sada isplanirate makar dvije kave s prijateljima i možda jedno kino preko tjedna, on više neće izgledati tako sumorno i radno.

Uz to, tijekom tjedna rasporedite poslove koje inače obavljate vikendom, kako biste ga rasteretili i mogli se stvarno odmoriti i uživati u slobodnom vremenu, pa neka vam to bude prvi zadatak za planiranje.

Sve u svemu, malo više organizacije i ponedjeljak više neće izgledati tako grozno ....

27.10.2013. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh