Metro-portal.hr

objavljeno 27.10.2013. 20:02:00
AAAA!

Kako pobijediti groznicu nedjeljne večeri

Iako je vikend namijenjen odmoru, upravo je nedjeljno veče najhisteričniji dio vikenda zbog nadolazećeg novog radnog tjedna

Sad ste se sjetili što treba za sutra? :)
Sad ste se sjetili što treba za sutra? :) (Arhiva)

Umjesto da mirno uvaljeni gledate omiljene serije ili opušteno cugate s društvom, nedjeljno veče postaje izvor histerije i muke za više od tri četvrtine ljudi koji se osjećaju depresivno, tužno i muka im je od novog radnog tjedna. 

No, ima i tu lijeka ... depresija se prišulja kad niste zaposleni, pa pronađite aktivnosti koje će vas zaokupiti i skrenuti vam pažnju s tužne činjenice da sutra opet morate ići na posao (naravno, uz časne iznimke koje uživaju u onome što rade) koja vas čini anksioznim.

Sada je pravo vrijeme za isključivanje tehnologije, pa pospremite laptope sa stolova, uklonite tablete, mobitel stavite na punjač i skinite se sa svih mogućih mreža na kojima ste ne bi li dobili vremena za nešto puno konstruktivnije i pametnije.

Naravno, sve ovo ne bi se događalo kad bi bilo bolje organizirani i planirali život. Recimo, vikend sigurno nije jedino vrijeme za zabavu, pa ako sada isplanirate makar dvije kave s prijateljima i možda jedno kino preko tjedna, on više neće izgledati tako sumorno i radno.

Uz to, tijekom tjedna rasporedite poslove koje inače obavljate vikendom, kako biste ga rasteretili i mogli se stvarno odmoriti i uživati u slobodnom vremenu, pa neka vam to bude prvi zadatak za planiranje.

Sve u svemu, malo više organizacije i ponedjeljak više neće izgledati tako grozno ....

27.10.2013. 20:02:00
http://metro-portal.hr/kako-pobijediti-groznicu-nedjeljne-veceri/81292/