« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako pobijediti glad i spasiti dijetu

Jedite dosta voća s visokim udjelom vode, poput lubenica, jabuka, dinje i sličnog jer će vas zasititi, a nećete unijeti puno kalorija

Izbjegnite noćne tulume u hladnjaku
Izbjegnite noćne tulume u hladnjaku (Arhiva)
Više o

dijeta

,

glad

,

najbolja dijeta

,

suzbijanje gladi

,

odabir dijete

Dijeta bi, po uobičajenom shvaćanju, trebala biti kratkotrajno odricanje s dugoročnim učincima. Iz tog se razloga mnogi odlučuju na prilično ekstremne dijete kojima iscrpe tijelo, pa prije ili kasnije odustanu, ne postigavši zapravo ništa osim možda laganog narušavanja ravnoteže organizma. 

Ako ste na takvoj dijeti, možete lako postati razdražljivi, imati probavne tegobe, promjene raspoloženja i zbunjenost, što će vas navesti da popustite. Stoga, odaberite dijetu koja je uravnotežena i koja će dati bolje rezultate na duge staze, kad potpuno promijenite prehrambene navike. 

Kad vas spopadne glad tijekom dijete, to je najbolji znak da ona nije dobro uravnotežena ili da jednostavno vašem tijelu ne odgovara, pa napravite nužne promjene. Neka vam obroci sadrže zdrave namirnice koje produžavaju sitost visokim udjelom bjelančevina (perad, organska jaja, leća, grah), sadrže dovoljno vlakana (cjelovite žitarice, povrće i voće) i masnoće koje su dobre za tijelo (avokado, maslinovo ulje, kokos, sjemenke). 

Uz to, jedite dosta voća s visokim udjelom vode, poput lubenica, jabuka, dinje i sličnog jer će vas zasititi, a nećete unijeti puno kalorija.

25.09.2013. 11:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh