« Život
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
tinejdžerske muke

Kako odbiti poljubac

Mladi ljudi, naročito djevojke, u prvim vezama često se ne osjećaju spremnima za intimnije pokazivanje pažnje pa ni običnog poljupca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

poljubac

,

ljubavni odnosi

,

tinejdžerski problemi

,

tinejdžerske veze

Možda zvuči čudno da netko ne želi biti ljubljen, no, ne zaboravite da ne razmišljamo svi jednako. To posebno vrijedi za tinejdžere i mlade ljude koji po prvi puta stupaju u nešto što bi se moglo nazvati vezom.

To hoćete li dozvoliti partneru da vas poljubi samo je vaša odluka. Ako ste na početku veze i još niste spremni izmjenjivati strastvenije znakove pažnje, evo nekoliko savjeta kako da se „izvučete" a da pritom nikoga ne povrijedite.

Prestanite očijukati. Takvo ponašanje odaj dojam da želite nešto više od samog držanja za ruke ili druženja. Nemojte odašiljati krive ili dvosmislene signale.

Odmahnite glavom. Pokušajte se ne odmaknuti kad vas partner želi poljubiti, već samo lagano glavom dajte do znanje da trenutno ne želite spojiti usne. Učinite do delikatno kako se vaš dečko ili djevojka ne bi osjećali potpuno odbijenima zbog čega bi kasnije u vezi mogli izbjegavati da vas poljube.

Budite iskreni. Jednostavno recite svom novom partneru da niste spremni za ljubljenje te da ćete mu staviti do znanja kad to budete kasnije. Iskrenost je uvijek najbolje rješenje.

Recite da se ne volite ljubiti na početku veze. Ako ta osoba i ustraje u namjeri da vas poljubi i ne ispoštuje vaše želje, možda nije vrijedna vašeg vremena i, naravno, poljupca.

Budite ljubazni. Nakon što odbijete poljubac, stavite partneru do znanja da vam se još uvijek sviđa na način da ga zagrlite ili držite za ruku. Tako se neće osjećati potpuno odbijenim.

Izmaknite glavu. Ako je to potrebno, okrenite glavu i objasnite da ne želite poljubac za sad. Ako je toj osobi stalo do vas, sačekat će da budete spremni i da mu to stavite do znanja.

13.12.2009. 09:46:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh