« Život
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako odabrati pravog kućnog ljubimca

Koji će ljubimac odgovarati vašem djetetu?
Koji će ljubimac odgovarati vašem djetetu? (Arhiva)
Više o

djeca

,

kućni ljubimci

,

odabir

Ako ste odlučili ostvariti želju djeteta da ima kućnog ljubimca, sljedeći korak je dobro proučiti koji ljubimac je idealan za vašu obitelj, tj koji se uklapa u vaš način života. U nastavku vam donosim što možete očekivati od kojeg ljubimca i što ljubimac očekuje od vas. Ono što je najvažnije je da brinete o zdravlju odabrane životinje!

Ako vaše dijete ima manje od tri godine ono vjerojatno još uvijek ne zna što želi, ali dijete koje ima tri godine već može jasno izraziti svoje želje. Do šeste godine nije realno očekivati da se dijete može samo brinuti o životinji što znači da brigu moraju preuzeti odrasli.

Zato su za dijete do šeste godine najbolji ljubimci oni koji su manje zahtijevni, mirniji i sitniji i koji roditeljima neće oduzimati previše vremena, ali i koji neće stradati od prevelike ljubavi djece. Najbolji izbor su ribice. Za ribice je potreban adekvatan akvarij, ako pak nemate dovoljno mjesta za akvarij nemojte ribice niti kupovati jer je mučenje ribice držati u onim malim okruglim akvarijima.

Ribice

Za dovoljno velik akvarij biti će vam potrebni filteri, šljunak, biljke i hrana. Najbolje je uzeti nekoliko ribica jer ribice vole biti u jatu. Ribice ne zahtijevaju puno vremena, nisu skupe, lako se održavaju i daju jednu umirujuću energiju domu.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
02.12.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh