« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako očistiti namirnice od pesticida

Na svu sreću, neke namirnice koje imamo u kuhinjskom ormariću skidaju dobar dio otrova

Soda bikarbona je vrlo učinkovita
Soda bikarbona je vrlo učinkovita (Arhiva)
Više o

voće

,

povrće

,

sol

,

limun

,

pesticidi

,

soda bikarbona

Zdrava hrana ne nalazi se na svakom uglu, a naročito ne u velikim trgovinama na odjelima voća i povrća - na žalost, većina tih namirnica prekrivena je raznim pesticidima i herbicidima kako bi izgledale ljepše i trajale duže... a za naše zdravlje nitko baš ne pita.

No, na sreću, neke namirnice koje imamo u kuhinjskom ormariću skidaju dobar dio otrova. Soda bikarbona, sol i limun najučinkovitiji su u tome.

Čišćenje namirnica je zapravo prilično jednostavno - u veći lonac ulijte mlaku vodu i dodajte dvije žličice soli pa kada se otopi, u lonac stavite namirnice, potopite ih i ostavite da se namaču 15 minuta.

Ova metoda idealna je za zeleno lisnato povrće poput blitve, špinata i kupusa, brokule i cvjetače, ali ne i za gljive jer će se napiti vode.

Za učinkovito uklanjanje pesticida i herbicida korisna je kombinacija limuna, octa i sode bikarbone. Sastojke možete promiješati i staviti u sprej s raspršivačem pa isprati nakon desetak minuta.

Ako su jabuke i citrusi premazani voskom kako bi im se produljio rok trajanja, nije dovoljno ispiranje. Koru treba oguliti zbog opasnosti od mikroorganizama koji se skrivaju pod korom.

Sve u svemu, izgleda da nije dovoljno samo se sjetiti kupiti voće i povrće, već ga i pripremiti za konzumaciju...

10.11.2018. 15:47:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh