« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SUPER

Kako nagovoriti djecu na zdravu prehranu? Lako!

Djeca se mogu potaknuti na češću konzumaciju zdrave hrane postavljanjem oznaka s nasmiješenim licima pokraj zdrave hrane i nuđenjem malih nagrada pri kupnji određenih vrsta namirnica

Smajlić rješava problem zdrave prehrane djece?
Smajlić rješava problem zdrave prehrane djece? (Arhiva)
Više o

djeca

,

zdrava prehrana

,

smajlici

Djeca i zdrava prehrana često stoje na suprotnim stranama, jer svi pamtimo i svoju izbirljivost u tim godinama, a roditelji na dnevnoj bazi muku muče s klincima kojima su prženi krumpirići i hrenovke vrh gastronomske ponude.

>> Djeca trebaju rano usvojiti koncept zdrave prehrane >>

No, stručnjaci iz dječje bolnice u Cincinnatiju tvrde da su našli rješenje za taj problem koje je izuzeno učinkovito i vrlo simpatično - kraj voća, povrća, žitarica i nemasnog mlijeka koje se posluživalo u restoranima ili kantinama određenog broja škola i vrtića u tom gradu postavljali su - zelene smajliće.

Već je taj potez podigao potrošnju zdrave hrane, a kad su nakon tri mjeseca uveli zdravi poslužavnik koji je sadržavao zdravu hranu i uz njega ponudili male nagrade poput loptice, naljepnice ili privremene tetovaže, još je više djece odabiralo takav obrok.

>> Djeca su zdravija ako jedu isto što i roditelji >>

Jasno je da je ovakav koncept u hrvatskim vrtićima i školama teška utopija (uz časne iznimke), no ideja funkcionira i vrijedilo bi razmisliti o njoj - kad jabuke prestanu prodavati školama po 20 kn za kilogram ....

29.04.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh