« Život
objavljeno prije 14 godina
ŠTETNE ZRAKE

Kako na pravi način zaštititi oči od sunca

Jednako kao koža i kosa, naše oči tijekom vrućih dana na jakom ljetnom suncu trebaju posebnu zaštitu

oči sunce ljeto zaštita
oči sunce ljeto zaštita (Shutterstock)
Više o

ljeto

,

UV zrake

,

skijanje slalom

,

donorska kartica

,

peter bossman

Jako sunce tijekom ljeta ne šteti samo našoj koži, već i očima. Štetne nisu samo sunčeve zrake, već i vrućina i prašina, stoga je oči tijekom vrućih dana potrebno dodatno zaštititi.

Kao što kožu štitimo prikladnom odjećom i kremom sa zaštitnim faktorom, tako i naše oči moramo štititi sunčanim naočalama. One mogu biti skuplja investicija, ali isplati se odabrati kvalitetnije s dobrom zaštitom. Naime, i naočale moraju imati UV zaštitu kako bi blokirale prodor štetnih sunčevih zraka.

Ako oči previše izlažemo UV svjetlosti, to može uzrokovati očnu mrenu, retinalna oštećenja i druge probleme s očima. Idealne sunčane naočale za ljeto su one koje potpuno prekrivaju područje očiju, što znači i sa strane - tako je zaštita od sunca i prašine najbolja.

Posebnu pažnju na odabir sunčanih naočala obratite ako se ovog ljeta mislite baviti nekim sportom na vodi. Naime, UV zrake se posebno dobro reflektiraju od vode. Naočale se preporučaju i ako vozite bicikl, pa i za sve druge aktivnosti na otvorenom, jer sunce je prema nama sve nemilosrdnije.

06.06.2010. 22:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh