« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
GUŠTI

Kako mirisi utječu na raspoloženje

Recimo, baby puder podsjeća nas na djetinjstvo i sigurnost, što će donijeti trenutan osjećaj ugode, kao i miris poznatih i dragih osoba - preciznije, parfem koji obično koriste

Guštate?
Guštate? (Arhiva)
Više o

mirisi

,

raspoloženje

Mirisi su pun važniji u životu nego što biste mislili - naime, oni imaju velik utjecaj na naše raspoloženje, a nije uvijek potrebno imati pri ruci cijelu silu aromatičnih ulja, lampicu i svijeću kako bi vam dom zamirisao na ugodan način i donio vam bolje raspoloženje, tvrde psiholozi.

>> Mirisi koji će vam popraviti dan >>

Recimo, dovoljno je ispeći neki kolač da vam dom dva dana miriše na nešto fino i opušta vas jer će vaš mozak prepoznati da dolazi nešto ukusno i poznato, pa će otpustiti hormone za uživanje.

Jednako tako, baby puder podsjeća nas na djetinjstvo i sigurnost, što će donijeti trenutan osjećaj ugode, kao i miris poznatih i dragih osoba - preciznije, parfem koji obično koriste.

Skuhajte čaj od kamilice i dom će ispuniti miris koji odmah smiruje, podsjećajući nas na blagotvorni učinak tog čaja i njegov okus. Zanimljivo, sličan učinak ima miris krastavaca koji nas također vraća u djetinjstvo.

>> Prirodni mirisi za sreću i zdravlje >>

U spavaću sobu najbolje je unijeti miris vanilije koji smiruje i potiče brži san, a dodatnu će pospanost izazvati i miris lavande, što se lako može postići vrećicom ove biljke koju možete kupiti u svim trgovinama. 

Stoga, ispunite kuću mirisima i uživajte!

09.01.2021. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh