« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
MMM

Mirisi koji će vam popraviti dan

Mirisi igraju važnu ulogu u našem životu, toliko da nam mogu gotovo trenutno pokvariti ili popraviti rasploženje

Ispunite prostor mirisima i popravite raspoloženje
Ispunite prostor mirisima i popravite raspoloženje (Shutterstock)
Više o

maslinovo ulje

,

mirisi

,

cimet

,

aromaterapija

,

jabuka

,

raspoloženje

,

lavanda

,

vanilija

,

bor

,

jasmin

,

Mentol

,

Citrus

Mirisi itekako utječu na naše raspoloženje, a vrlo često to možete i sami provjeriti kad udahnete nešto što će vas podsjetiti na prvi poljubac, neki zabavan događaj ili vas rastužiti. Ne čudi stoga da je razvijena i cijela filozofija liječenja mirisima, aromaterapija.

No, kako napraviti nešto stvarno jednostavno - popraviti raspoloženje mirisom. Došli ste na posao, niste baš svoji, muče vas brige i raspoloženje vam je na nuli. Većina ljudi okrenut će se nekom slatkom zalogaju kako bi popravili raspoloženje, a mi predlažemo da zapalite mirisnu lampicu s eteričnim uljima koja će vas odmah podići.

Tako, primjerice, bor smanjuje stres, što i sami znate kad dođete na more i udahnete opojni miris borove šume koji vas odmah opusti. Miris bora dokazano smanjuje nervozu i smanjuje stres, pa predstavlja idealan miris za urede.

Cimet ima slatki, topao miris koji mozak čini bržim i jača kognitivne funkcije, stoga, nije ga loše imati pri ruci za trenutke kad vam je potrebna koncentracija za učenje ili rad na nekom zahtjevnom projektu na poslu.

Citrus razbuđuje i daje energiju, pa kad ste tijekom dana umorni, ne morate popiti još jednu kavu, iscijedite svježe limune i naranče i pustite da vas obuzme njihov miris.

Jabuka će svojim mirisom odagnati migrene, dok će vas jasmin probuditi i otjerati depresivne misli.

Lavanda je najbolji miris za opuštanje i relaksaciju, umiruje tijelo i um gotovo trenutno, pa predstavlja najbolju pomoć onima koji ne mogu zaspati.

Mentol potiče koncentraciju i čisti dišne kanale, a maslinovo ulje smanjuje apetit, dok ćete sreću i radost osjetiti kad udahnete miris svježe trave ili vanilije.

Sretno mirisanje!

12.05.2014. 09:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh