« Život
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
NE ČEKAJTE KRAJ GODINE

Kako kvalitetno učiti?

Početak nove školske godine vrijeme je za ponovno stjecanje radnih navika. Ako ste slučajno kiksali u prošloj, promijenite taktiku i napunite svjedodžbe peticama

Mali učenik
Mali učenik (Shutterstock)
Više o

učenje

,

škola

,

najbolje iluzije

Ne kaže se uzalud da je 'ponavljanje majka znanja', zato neka vam to bude način kako ćete zaraditi dobre ocjene. Svaki dan kad dođete iz škole, nakon kratkog odmora bilo bi najbolje ponoviti ono što ste tog dana učili. Naravno, prije ispitivanja se sve još jednom mora proći, ali učenje ide puno lakše. Najgore je kad se nakupi puno gradiva iz različitih predmeta - onda učenje predstavlja muku, a rezultat je u mnogo slučajeva neuspjeh.

Savjeti za ponavljanje gradiva

Ponavljanje gradiva ne traje dugo, ali je potrebna puna koncentracija. Za početak maknite sve distraktore iz prostorije - ugasite računalo i televizor te uklonite mobitel kako ne bi stalno gledali da li vam je netko poslao poruku. Što se tiče glazbe, prikladna je samo ona bez riječi i to naravno stišana. 

Nakon što ste se oslobodili distrakcija, spremni ste za ponavljanje. Bitno je znati kako krivulja zaboravljanja ide tako da se u prvih sat vremena puno zaboravlja, a onda sve manje i manje. Zato lakše gradivo ponavljate na početku, pa s vremenom pređite na teže. Kad ste se već ufurali, sve još jednom ponovite - tako bi vam većina gradiva trebala ostati u pamćenju.

Više o ovoj temi pročitajte na She.hr - Kako ponavljati školsko gradivo?

07.09.2010. 23:03:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh