« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina
MODNI SAVJETI

Kako izgledati savršeno u svakoj situaciji

Bez obzira na to što zahvalna tjelesna građa i sređena materijalna situacija pomažu pri odabiru modnih kombinacija, to ne znači da su nužni za dobar izgled

Fotografija vijesti
Više o

moda

,

seksi odjeća

,

ljepota izgled

,

beauty tip

,

modni savjet

Gledajući ljude koji u svakoj situaciji izgledaju savršeno, bez obzira je li to za vrijeme kupovine povrća u obližnjoj trgovini ili usred poslovnog sastanka, lako je pomisliti kako nije teško dobro izgledati kad na raspolaganju imate puno novca i vremena.

Vjerovali ili ne, potpuno ste u krivu. Naime, iako lagodna materijalna situacija i građa tijela svakako pomažu u odabiru modnih kombinacija, nipošto nisu nužan preduvjet da i vi budete modna ikona, pa makar samo svojim prijateljima.

Slijedeći ovih nekoliko jednostavnih pravila i vi možete zasjati s malo novaca i unatoč činjnici da nemate savšene manekenske proporcije. Evo i kako.

1. Nosite ono što vam stoji, bez obzira na aktualne trendove

Ovo je nešto što svi u nekoj našoj modnoj podsvijesti „znamo", ali većina je sklona popustiti pod pritiskom najnovijih modnih trendova koji nas uvjeravaju da te sezone naprosto moramo odjenuti ružičasto/crno/karirano/prugasto, a ne nešto što nam provjereno dobro stoji. Čak i najzagriženiji modni mačci, miševi i sve ostale životinje reći će vam da je slijepo slijeđenje trendova samo radi trenda glupo. Želite li biti još jedna od žena širokih bokova koja misli da joj dobro stoji mrkva kroj samo zato što je to sad moderno? To nas dovodi do sljedeće točke.

2. Nosite pravu veličinu

U nekom idealnom svijetu, svaka bi žena nosila broj 32 i imala na raspolaganju neograničen izbor odjeće i modnih kombinacija. Nažalost (ili nasreću, ovisno kako gledate na to), to u stvarnom životu nije slučaj. Prestanite se opterećivati brojevima i veličinama na naljepnicama i prvo provjerite da vam neki komad odjeće dobro stoji, a tek nakon toga pogledajte koji je to točno broj. Vrlo je velika šansa da vaše tijelo onakvo kao u manekenke, stoga se ne ustručavajte kupiti i veći broj ukoliko vam „vaš" ne stoji kako ste zamislili da bi trebao. Vjerujte nam, nema ništa gore od komada odjeće koji jednostavno vrišti „Premali sam, skinite me!".

3. Ispravite se!

Vaša je majka bila potpuno u pravu kad vam je ovo neprestano ponavljala. Učinite svoj tijelu uslugu i prestanite hodati pogrbljeno. Ispravite ramena, uvucite trbuh i podignite bradu - iznenadit ćete se koliko mlađe i mršavije izgledate, a i vaša će vam odjeća bolje stajati. Stanite ispred velikog ogledala i vježbajte ovu pozu dok vam ne postane navika. Ne treba ni govoriti kako će vas ovakav stav natjerati i da se osjećate puno bolje i samopouzdanije, a tako će vas doživljavati i ljudi iz vaše okoline.

4. Budite kreativni

Ne bojte se neobičnih ili „glupih" ideja. Ovo posebice vrijedi za one konzervativnijeg modnog ukusa. Ne morate mijenjati svoje političke ili religijske stavove, ali moda je odličan medij u kojem se povremeno možete malo prepustiti i biti divlji. Nosite blještavu ogrlicu, obucite nešto s leopard uzorkom ili jarke crvene štikle. S druge strane, ukoliko ste inače skloni ovakvim kombinacijama, pokušajte s nečim klasičniijm. Kombinirajte blazer s hlačama i trendy čizmama. Pronađite look koji pomiče vaše granice i ne bojte se učiniti modu zabavnom.

5. Skinite jednu stvar

Možda i najbolji bezvremenski modni savjet glasi: pogledajte se u ogledalo, skinite jedan modni dodatak i izgledat ćete baš kako treba. Ovo je odličan savjet za klasični, šik look. S druge strane, neki modni stilovi jednostavno „obožavaju" gomilanje dodataka - ogrlica, narukvica ili nečeg trećeg. Ipak, budite oprezni, takvi stilovi trpe gomilanje isključivo jedne stvari, a nikako njihovih kombinacija.

6. Smijte se

Što god nosili, činite to s velikim i iskrenim osmijehom. Svi vole ljude koji djeluju samopouzdano, pristupačno i prijateljski. Na ovaj ćete način dati završni „touch" vašem modnom stilu i izgledati fenomenalno bez obzira na to što imali na sebi.

30.05.2012. 21:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh