« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
ZA SVAČIJI DŽEP

Kako odabrati savršeni kupaći kostim

Prije negoli se bacite na znanstveno proučavanje svoje figure i tipova bikinija koji se prodaju u trgovinama trebate na umu imati nekoliko jednostavnih pravila

Fotografija vijesti
Više o

kupaći kostimi

,

godišnji odmor

,

bikini

Bez obzira na to imate li tijelo poput kakvog supermodela ili ne, velika većina žena doživljava mali slom živaca svaki put kad kreće u kupnju idealnog kupaćeg kostima. Za razliku od „normalne" odjeće koja uglavnom pokriva strateške dijelove tijela koji ne laskaju našoj figuri, kod kupaćih kostima „istina" nezadrživo izlazi na vidjelo.

Ipak, prije negoli se bacite na znanstveno proučavanje svoje figure i tipova bikinija koji se prodaju u trgovinama, a nakon toga krenete očajavati, trebate na umu imati nekoliko jednostavnih pravila.

Prvo je to da će vam, što se više sunčate i dobivate boju, trebati sve jednostavniji bikini. Isto tako, mislite li se za vrijeme nošenja bikinija baviti bilo kakvom fizičkom aktivnosti, obavezno provjerite da vaš bikini sve drži „na mjestu".

I konačno, ne idite u kupovinu bikinija u zadnji čas, niti pod stresom. Kriva odluka u trgovini koštat će vas nevjerojatno puno muke jednom kad dođete na plažu i ostanete bez mogućnosti popravka.

Sad kad smo postavili nekoliko osnovnih pravila, donosimo vam par savjeta koji će vam olakšati ovu misiju:

1. Kupaći za sva vremena

Ukoliko ne možete zamisliti da svake godine iznova idete u kupovinu novog kupaćeg, ovaj je tip idealan za vas. Ovakav kupaći mora biti dovoljno kvalitetan da traje godinama bez da izgleda ofucano, a pritom mora ostati dovoljno moderan da ne izgleda smiješno. Najbolji izbor su jednostavniji kupaći u crnoj ili zlatnoj boji, kao i oni s mornarskim uzorkom, budući da se pokazalo kako su te boje otporne na česte promjene modnih hireva. Ipak, računajte da ovakvi kupaći, ponajviše zbog veće kvalitete izrade koja vam treba, u pravilu nisu među najpovoljnijima.

2. Jednodijelni kupaći

Bez obzira na sve dijete koje držimo prije odlaska na plažu, godišnji je odmor često vrijeme kad se volimo opustiti, a to vrijedi i za način prehrane. Želite li kupaći s kojim bezbrižno možete pojesti pizzu ili hamburger noć prije, a da se to odmah ne vidi na vašoj liniji, jednodijelni je kupaći idealan izbor. Najvažnije je da bude dizajniran tako da mu je središnji dio (onaj koji ide na trbuh) ojačan, kako bi stisnuo višak na trbuhu, a istovremeno istaknuo vaše grudi i pažnju usmjerio na njih.

3. Slaganje kupaćeg po mjeri

U današnje vrijeme gotovo svaka ozbiljnija modna kuća na izbor nudi više oblika iste linije kupaćih kostima, što znači da, ako tako želite, možete slagati komade kako vas je volja. Ovaj je način idealan ukoliko niste u žurbi i ne smeta vam dulje isprobavanje kombinacija. Ako imate široka ramena i male grudi uzmite trokutiće, ako ste niski s malim grudima uzmite banana oblik, ako nemate bokove uzmite gaćice na vezanje ili slip koji ide na kukove. Želite li dojam dužih nogu uzmite visoki c izrez. Ne sviđa vam se guza? - uzmite gaćice s volančićima. Imate prevelike grudi,  za vas je klasični gornji dio sa žicom i debljim naramenicama. 

4. Kupaći za mame

Ukoliko nemate pretjeranih problema s linijom, ali vas zato klinci redovito navlače za gornji dio kad idete s njima na plažu ili ga pokušavaju odvezati, treba vam kupaći za mame. Izaberite čvršće gornje dijelove banana oblika koji najčešće imaju dodatno osiguranje vezanjem iza vrata, ali stoje i sami. Tako ćete imati dovoljno vremena za reakciju kad krenu nestašne ručice. Također možete uzeti i kupaći s dvostrukim vezicama koje ćete odvojeno vezati. Izbjegavajte trokutiće jer oni najlakše pobjegnu kontroli.

19.06.2012. 11:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh