« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
SAVJETI

Kako istesati liniju do ljeta bez dijete

Promijenite životni stil i budite dugoročno na dobitku, a usput ćete i skinuti višak kilograma u prilično kratkom roku

Sredite liniju! :)
Sredite liniju! :) (Arhiva)
Više o

ljeto

,

vitka linija

,

zdrave navike

Ljeto i dijeta su dva pojma koji su vrlo često u istoj rečenici, jer kad zagusti i godišnji odmor je sve bliže, većina će krenuti na neku popularnu dijetu kako bi u zadnji čas istesali liniju za plažu.

No, imamo bolju ideju, a s njom se slažu i liječnici - promijenite životni stil i budite dugoročno na dobitku.

Još nije kasno da to napravite, a evo i kako:

Kvalitetne masnoće - "Zdrave masti pomažu vam da promijenite vašu biokemiju i aktivirate enzime za sagorijevanje masti u tijelu", kaže dr. Westin Childs. "To znači da u svoju prehranu možete dodati još kokosovog ulja, maslinovog ulja, avokada i zdravih orašastih plodova."

Loše bakterije - "Izbjegavajte hranu koja hrani loše bakterije, uključujući šećer, gluten i konvencionalne mliječne proizvode", kaže dr. Josh Ax, liječnik prirodne medicine, kiropraktičar i klinički nutricionist. To će vam pomoći da izgubite težinu, ali i da popravite vašu crijevnu floru. 

Povrće - "Svako posluživanje, praktički svaki dodatni zalogaj povrća koje svakodnevno jedete, povezan je s duljim i boljim životom. Kako možete uključiti više povrća u dnevne obroke? Smoothie za doručak? Špinat ili sendvič?", objašnjava dr. Larry Burchett.

Pranje zuba - dr. Robert Ziltzer predlaže pranje zubi nakon večere. Znamo da je to ponekad lakše reći nego učiniti, ali to je vrlo djelotvorna metoda. Tako ćete odoljeti dodatnom zalogaju te nećete opteretiti crijeva. Ako ne možete odoljeti nekom zalogaju prije spavanja neka bude pun proteina i hrana koja se lako probavlja.

Prebiotici - "Jedite prebiotičku hranu. Namirnice kao što su luk, češnjak, med i šparoge hrane dobre bakterije u crijevima", kaže dr. Josh Ax.

Probiotici - "Jedite probiotičke namirnice kao što su jogurt, kiseli kupus, kimchi i kombuchu", kaže dr. Josh Ax. "Nedavna istraživanja pokazuju da je pretilost povezana s mikrobiomom ili razinom mikroorganizama u tijelu. Konzumiranje probiotika, slične onome što se nalazi u nekim jogurtima, ne samo da je dobro za gubitak težine, nego i za imunološki sustav. Iznenađujuće, bakterije u vašem crijevu mogu čak kontrolirati raspoloženje, tako da zdrava crijeva mogu dovesti do sretnijeg raspoloženja. Postoji razlog zašto su crijeva poznata kao 'drugi mozak", kaže dr. Scott Weiss.

Sedam sati sna - "Važno je spavati sedam sati tijekom noći. Nedostatak sna povećava glad, ali i hormone koji izgrađuju masnoće", objašnjava dr. Robert Ziltzer.

Žvakanje - "Studije pokazuju da ako jedete sporije i pojačate žvakanje brže ćete postati siti", kaže dr. Scott Weiss. 

28.05.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh