« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako pripremiti noge za ljetni look?

Brijanje obavite nakon tuširanja jer su koža i dlačice mekane, ali nemojte zaboraviti na važnost gela za brijanje koji ne isušuju kožu

Ovako će noge biti savršene...
Ovako će noge biti savršene... (Arhiva)
Više o

depilacija

,

noge

Ljetni look ne može biti savršen bez savršeno glatkih nogu, no svaka je žena doživjela probleme nakon depiliranja, urasle dlačice koje izgledaju kao mali crveni prištići

"Malene izbočine na koži su urasle dlačice koje se pojavljuju na područjima koje depilirate. Kada se obrijete, rub dlačica ostaje ispod površine kože. Kada je taj rub 'zarobljen' ispod kože on će se savinuti i ostati ispod kože, neće slobodno rasti iznad površine", objašnjava dermatolog Joshua Zeichner za Mindbodygreen

Onda se razvijaju crvene točkice poput bubuljica, a možete osjetiti bol i upalu. U ozbiljnijim slučajevima može se inficirati i izgledati kao cista. U oba slučaja ovakvo stanje može trajati i oko dva tjedna.

Ako se kod vas ovakve bubuljice razvijaju puno češće možda biste trebali promijeniti način depilacije ili može biti izvan vaše kontrole ako je takva vaša tekstura dlake. 

Oni s kovrčavim ili debelim dlakama mogu biti skloniji pojavi urastanja dlačica. "Kovrčave dlačice će teže izaći na površinu", objašnjava Zeichner. To je vjerojatno razlog zbog koje ćete češće na urasle dlačice naići u području bikini zone.

Možete ih tretirati kao manje prištiće na licu: pilingom ili salicilnom kiselinom. "Pomaže u isušivanju prištića i kod skidanja mrtvih stanica s površine kože kako bi se otvorile blokirane pore", kaže Zeichner. Ulje čajevca je još jedna popularna prirodna opcija zbog svojih protuupalnih i antibakterijskih svojstava. Natečenost možete smanjiti i prirodnim sredstvom kao što je aloe vera.

Naravno dok se situacija ne popravi odmorite kožu od brijanja.

"Brijanje je interakcija između dlačica, kože i britvice", kaže Zeichner, a sve tri komponente trebale bi se uzeti u obzir kada se govori o prevenciji. Važno je zamijeniti britvicu nakon svakih pet do deset brijanja. Dermatologinja Mona Gohara ne preporučuje britvicu s više od dvije oštrice. Brijanje obavite nakon tuširanja jer su koža i dlačice mekane, dalje objašnjava Zeichner, ali nemojte zaboraviti na važnost gela za brijanje koji ne isušuju kožu.

Tijekom brijanja obavezno britvicom idete u smjeru rasta dlačica, ne prema gore kao što pokazuje većina reklama. Iako to može biti zahtjevno jer dlačice mogu rasti u različitim smjerovima. 

27.05.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh