« Život
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SILICIJSKA PODRŠKA

Kako dostići besmrtnost? Samo pohranite svoj um

Već se provode brojna istraživanja kako bi se pobijedila smrt

Internet bi mogao omogućiti besmrtnost
Internet bi mogao omogućiti besmrtnost (Shutterstock)
Više o

internet

,

mozak

,

besmrtnost

,

kompjuter

,

um

Naime, stručnjaci za medicinu i umjetnu inteligenciju fokusirani su na stvaranje tehnologije koja je potrebna kako bi se sadržaj nečijeg mozga prebacio na silicijsku podršku, te zatim opet učitao u novo tijelo.

Američki istraživač Terrence Aym predstavio je posljednji fokus znanstvene zajednice u postizanju besmrtnosti. Tvrdi kako misli futurologa, stručnjaka za kibernetiku te istraživača umjetne inteligencije streme ka istoj ideji: Zašto ne prebaciti sve što je u mozgu, sve što osobu čini osobom na kompjuter, a zatim to ponovo učitati u novo tijelo? Ova procedura osobu bi teoretski učinila besmrtnom.

>> Ljudi će uskoro moći pohraniti sjećanja na računalu

Kako navodi, već postoji organizacija koja radi na ovom zadatku po imenu Digital Immortality Institute, a koja je odredila tri stvari potrebne za digitalnu besmrtnost. Tu spadaju: zajamčen internet pristup, osiguran identitet korisnika te prebacivanje memorije i svega što osobu čini jedinstvenom u digitalni oblik prije njene smrti. Osoba je učitana u digitalni avatar te živi unutar teoretski, besmrtnog interneta.

Fantazija? Ne sasvim. Britanski futurolog Ian Pearson tvrdi kako će smrt postati stvar prošlosti do 2050. Do tada će već biti razvijeni superkompjuteri s velikim memorijskim kapacitetom. Pearson smatra kako je tehnologija pomoću koje će se pohranjivati i učitavati sadržaj mozga samo pitanje vremena.

14.12.2010. 09:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh