Kako do ugodnog daha uvijek
Dah može biti neugodna mirisa zbog cigareta i alkohola, ali i zbog raznih drugih razloga
Najčešći razlog neugodnog daha je nepravilna prehrana. Dah može biti neugoda i zbog nedovoljnog pijenja tekućine, problema sa zubima, grlom i želucem, ali nakon cigareta i alkohola, najveći krivac je nepravilna prehrana.
Poslušajte savjet nutricionaista i umjesto žvakaćih guma i pepermint bombona koristite začinske biljke, voće i povrće.
Peršinov list, korijander, ružmarin, bosiljak, kardamom su ljekovite biljke koje daju izvrstan ukus jelima, ali u svežem obliku, kada se grickaju, vrlo efikasno uništavaju bakterije u usnoj duplji i dah čine vrlo ugodnim. Sve ove začine možete žvakati i u sušenom stanju.
Čaj od listova metvice smiruje želudačne tegobe, poboljšava probavu, ali i osvježava dah. Osim toga, djeluje kao blagi sedativ, odlično je sredstvo protiv stresa i prehlade, a možete ga konzumirati svakodnevno, umjesto kave koja je također jedan od uzročnika neugodnog mirisa iz usta.
Čaj od kadulje prirodno je sredstvo za ispiranje usne šupljine i grla. Ako su problem lošeg dana bakterije u grlu ili upala krajnika, kadulja će otkloniti taj problem.
Aktivne materije iz jogurta vrlo su korisne za želudac, a rezultati medicinskih istraživanja pokazuju da osobe koje češće piju jogurt imaju bolji miris iz usta, jer popularni napitak bogat vitaminom D smanjuje prisustvo bakterija u ustima.
Voće i povrće bogato celulozom također se preporučuje u ovom slučaju. Svježa jabuka, mrkva ili celer odlični su saveznici u borbi protiv neugodnog mirisa. Dok ih žvaćete one potiču lučenje sline i na taj način "ispiru" usta.
Vitamin C sprječava razvoj bakterija i poboljšava imunitet. Namirnice bogate C vitaminom, kao što su paprika, južno voće, kupus.., jedite što više svježe, jer prilikom termičke obrade nestaje ovaj dragocjeni sastojak voća i povrća
Novi komentar