« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Kako dijetu prilagoditi sebi i izdržati

Dijeta ne mora nužno značiti odricanje od svega što volite i patnju zbog malih količina hrane - takva se napušta nakon par dana, stoga, prilagodite je sebi

Kako do najbolje dijete?
Kako do najbolje dijete? (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

zdrava prehrana

,

savjeti

,

najbolja dijeta

Najbolja dijeta na svijetu za vas je ona koja - radi. I to je jedina istina, sve ostalo su bajke. Kako bi dijeta bila i učinkovita i uspješna, mora biti prilagođena vama, a generičke dijete koje bi, kao, svima trebale pomoći - zaboravite.

Što treba napraviti kako bi dijeta bila najbolja? Prvo, dobro proučiti jelovnik, nakon toga pribaviti namirnice i izvršiti izmjene kako ne biste bili stalno gladni ili patili zbog odricanja od nekih omiljenih namirnica.

Evo što trebate prilagoditi:

Izbor namirnica - nađite zamjenske namirnice za one koje vam u dijeti ne odgovaraju, prilagodite jelovnik sebi što je više moguće u okvirima dijete.

Unos kalorija - drastično rezanje kalorija u startu je osuđeno na neuspjeh, stoga krenite s manjim koracima koje ćete s vremenom povećavati. Prvo procijenite svoju trenutnu kalorijsku potrošnju i reducirajte za desetak ili petnaestak posto, ne više.

Unos proteina - pripazite na dovoljan unos proteina ako vježbate uz dijetu kako ne biste izgladnili i pojeli svoje mišiće. Unos proteina je prva stvar koja se mora odrediti pri programiranju dijete.

Unos ugljikohidrata - ako ne vježbate, ne treba vam baš puno ugljikohidrata i obrnuto, stoga, nemojte ih odbaciti u potpunosti.

Tek nakon svih ovih priprema krenite na dijetu i garantirano će biti uspješna!

29.02.2016. 13:30:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh