« Seks
objavljeno prije 9 godina
OPA!

Kako će vas seks opametiti

Detaljnije istraživanje pokazalo je da seks potiče rast moždanih stanica u hipokampusu koji drži pod kontrolom učenje i pamćenje

Tako je jednostavno postati pametniji ...
Tako je jednostavno postati pametniji ... (Arhiva)
Više o

seks

,

stres

,

hipokampus

,

mozak

,

koncentracija

Seks je blagotvoran za mnoge stvari, no do sada nismo znali da nas moće učiniti pametnijima, a upravo do tog je zaključka došlo novo istraživanje objavljeno u PlosOne. Naime, redovit seks pojačava aktivnosti mozga, jer su rezultati pretraga krvi pokazale da oni koji se više seksaju imaju visoku razinu rasta živaca.

Znači, ukratko, osim što smanjuje stres, seks jača snagu vašeg mozga. Do sličnih su rezultata došli istraživači s Princetona koji su testirali mentalno zdravlje štakora i vezu sa seksom, i ponovno su onima koji se redovito seksaju rasle živčane stanice. 

Što je još važnije, detaljnije istraživanje pokazalo je da seks potiče rast moždanih stanica u hipokampusu koji drži pod kontrolom učenje i pamćenje. Aktivnosti hipokampusa se smanjuju s povećanim razinama stresa i depresijom, no opet je tu seks kao univerzalni lijek. 

Uz to, postoje dokazi da će starije osobe koje se redovito seksaju rjeđe patiti od demencije, što znači seks štiti stanice mozga od propadanja, i to tako što uzrokuje povećan protok krvi u mozgu i diže razine kisika.

Kako se već zna da snažni rast razina seksualnih hormona uzrokovanih seksualnim uzbuđenjem pomaže pri koncetraciji, zadnji je zaključak da seks izoštrava um. OK, što čekate, na posao ...

06.03.2013. 22:42:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh