« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
SAVJETI :)

Kako brzo i jednostavno ovlažiti zrak u kući?

U otklanjanju posljedica suhog zraka u domu pomažu zdrave metode na kojima će vam biti zahvalan vaš imunološki sustav

Suh vam je zrak?
Suh vam je zrak? (Arhiva)
Više o

čist zrak

,

zrak

,

vlažan zrak

Zima i grijanje... ne znate što je gore - je li vam hladnije kad izađete iz kuće ili vam je gore doma, gdje je toplije, ali istovremeno i suho za poluditi. Štoviše, nije čudno da nekome curi krv iz nosa jer im je zrak previše suh.

E, kako to sve skupa ne bi bilo tako, evo par savjeta kako možete brzo, jednostavno i jeftino ovlažiti svoj dom....

Iskuhavanje vode s korom citrusa - o obični lončić stavite vodu i u nju narežite koru naranče ili limuna i pustite na laganoj vatri da ključa. Pare prilikom isparavanja podići će vlažnost zraka, a miris citrusa podići će vaše raspoloženje.

Posuda s vodom na radijatoru - u keramičku posudu na radijatoru nalijte vodu i ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, eukaliptusa, čajevca i mente.

Rublje osušeno pored radijatora - umjesto da mokro rublje sušite u skrivenim prostorijama, radije ga iskoristite kao prirodni ovlaživač zraka. Stalak za sušenje rublja stavite što bliže uz radijatore, voda iz rublja isparavat će i ujedno održavati vlagu u zraku pogodnom.

Zračenje prostorija - osnovno pravilo prilikom zračenja prostorija zimi i povećanja vlažnosti u zraku je vrijeme držanja prozora otvorenim ovisno o vanjskoj temperaturi.

Evo, samo već jedan od ovih savjeta može vas spasiti, a ako budite savjesni i pazite uvijek na sve odjednom, u domu će vam biti ugodno i taman vlažno koliko treba.

04.02.2022. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    04.02.2022. 18:40
    Voda
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh