« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
WOW!

Kako biohakirati svoju prehranu

Biohakiranje prehrane, premda zvuči kao dio znanstvene fantastike, zapravo je korištenje različitih trikova kojima se pokušava povećati produktivnost mozga i tijela

Jedite najzdravije!
Jedite najzdravije! (Arhiva)
Više o

hrana

,

biohakiranje

,

biohakiranje prehrane

Biohakiranje prehrane je cjeloviti i sistemski nutricionistički pristup kvaliteti prehrane koji kreće od "eksperimentiranja". Riječ je o izbacivanju ili unošenju različitih namirnica kako bi se otkrilo koje od njih odgovaraju našem organizmu, a koje mu štete.

Ova metoda polazište ima u činjenici da su svi organizmi drugačiji te da je vrlo teško generalizirati kod dijeta i različitih oblika prehrane.

Istraživanja su pokazala kako biohakiranje prehrane i slične cjelovite metode imaju pozitivan učinak na zdravlje osobe.

Nutricionistički pristup biohakiranju prehrane cjelovit je pristup koji traži da se prehrani pristupa s razmišljanjem o svim ostalim navikama. Kroz biohakiranje prehrane potrebno je ispitati vlastito tijelo, provjeravati i slušati kako reagira na određenu hranu ili način pripreme hrane.

Prikupljeni podaci omogućuju da se iskušava koja hrana nam najbolje odgovara, a što smeta.

Taj dio procesa naziva se eksperimentiranje jer unošenjem različitih namirnica ili hrane pripremljene na drugačiji način osluškujemo što našem tijelu paše, a što ne.

Međutim, osim istraživanja samih namirnica veliku ulogu u biohakiranju prehrane igraju naše životne navike i psihološko stanje. Smatra se da su i emocije nešto što "unosimo" u naš organizam kroz dan te imaju veliku ulogu u našem cjelokupnom stanju. Podaci su pokazali kako emocije također imaju velik utjecaj na nastanak srčanih poteškoća i bolesti.

S obzirom na to da se radi o cjelovitom pristupu, važno je razmišljati o tjelesnom stanju, razini stresa, kvaliteti sna, socijalnim interakcijama. Biohakiranje prehrane polazi od načela da eksperimentiranjem i prikupljanjem podacima o samima sebi možemo stvoriti najbolji „recept" za bolji život.

Potražite malo više savjeta i vaš će se život stubokom promijeniti na bolje...

17.02.2022. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh