« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana
SAVJETI :)

Jednostavna aktivnost koja poboljšava pamćenje

Ovaaaaj ;)
Ovaaaaj ;) (Arhiva)
Više o

pamćenje

,

memorija

,

bolje pamćenje

Kao što jako dobro znamo, postoje trenuci kada se možete samo osloniti na memoriju: razgovori u prolazu, pitanja klijenata o projektu, pa i do traženja ključa od automobila u stanu.

Upravo je zato važno jačati pamćenje, stalno vježbati kako bismo se mogli prisjetiti važnih informacija u pravo vrijeme.

Zdravstvena stručnjaci nude popis stvari koje možete učiniti za svoje pamćenje, učiti strani jezik, rješavati križaljke ili igrati strategijske igre.

No postoji i jednostavniji način kako ćete jačati memoriju, a radi se o aktivnosti od samo 2 koraka.

Asociranje - povezivanje asocijacija svjesno i vizualno, na primjer jedna vam je od njih poznata, ali druga nije, odličan je način da nešto zapamtite. Evo još jedan primjer; klijent dovodi novu osobu koja će pomoći da pregovori što prije stignu do kraja. Do danas ste radili s osobom koja se zove Lara, i ime vam je dobro poznato. Nova osoba je predstavljena kao Leonarda. Kada kaže svoje ime, zamislite ime napisano na papiru, a tada ga kombinirajte s prvim poznatim imenom i zapamtite početna slova oba imena L i L. Tako ćete zapamtiti sliku u glavi i pomoći će vam kod drugog koraka.

Prisječanje - uzmite jednu minutu na kraju dana kako biste napravili mentalnu provjeru momenta kojeg ste zapamtili. „Šećite" kroz nove asocijacije i ponovno vizualizirajte informacije koje morate zapamtiti. Tako će sve informacije biti trajno pohranjene.

Vjerovali ili ne, ovo je dovoljno...

05.12.2021. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh