« Seks
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
KISS

Kakav je to - savršen poljubac

Omiljeni "francuski" poljubac, po mišljenju znanstvenika opušta i uklanja stres, podiže samopouzdanje, no ima i učinak poput vježbanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

poljubac

,

ljubljenje

,

francuski poljubac

,

dobar poljubac

Francuska tvrtka za upoznavanje Meetic je provela istraživanje među europskim samcima o tome kakav im je poljubac najdraži. 

Svaki drugi sudionik ankete odgovorio je da je strast nezaobilazan element savršenog poljupca. Za njih 45 posto važno je umijeće nježnog dodira usnama, a 22 posto ispitanika ne voli prevlažan poljubac, ali ne voli ni da je bučan.

Samo sedam posto ih je reklo da im za vrijeme poljupca ne smetaju zvukovi koji se pritom "proizvode". 

Poljubac osobe koja je konzumirala alkohol odbija 63 posto ispitanih samaca, štoviše, većina ih je rekla da im se pomalo gadi. Ako poljubac baš i nije uspio, sudionici istraživanja rekli su da im to ne smeta previše.

Naime, 41 posto će ih rado podučiti partnera umjetnosti ljubljenja, a čak 40 posto ih je odgovorilo da tome ne pridaju previše važnosti.  Nasuprot tome, sedam posto ispitanih odgovorilo je da je spremno odmah prekinuti vezu ako im prvi poljubac nije bio dovoljno uvjerljiv i poticajan. 

Omiljeni "francuski" poljubac, po mišljenju znanstvenika opušta i uklanja stres, podiže samopouzdanje, no ima i učinak poput vježbanja. Takvi poljupci, tvrde znanstvenici, pomažu u trošenju kalorija, a po nekim istraživanjima, poljupci u trajanju od minute sagorijevaju čak 26 kalorija te aktiviraju tridesetak tjelesnih mišića.

Prosječan čovjek u životu provede 20 tisuća minuta ljubeći se. Dok se ljubimo, naš organizam izlučuje mnoštvo hormona i neurotransmitera koji nam popravljaju raspoloženje, kao što su adrenalin, serotonin i dopamin.

21.02.2018. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh