« Život
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
AAAH :)

Kada je savršen trenutak za odmaranje

Ludi ritam života parovima ne ostavlja puno vremena zajedno, a znanstvenici su se potrudili izračunati kad je vrijeme da zajedno sjednete

Zajednički odmor dolazi tek na kraju dana
Zajednički odmor dolazi tek na kraju dana (Arhiva)
Više o

žene

,

odmor

,

kućanski poslovi

,

muškarci

,

parovi

,

odmaranje

Savršen trenutak za odmor kad se umorni parovi mogu napokon sjesti i odmoriti dolazi, prema izračunu znanstvenika na temelju istraživanja provedenog na više od 3 tisuće osoba, u 20.44.

Pokazalo se da su parovi opterećeni raznim poslovima tijekom dana, tako da zapravo uspijevaju provesti niti 75 minuta zajedno u miru. Posljedica svega toga je činjenica da parovi zapravo sjednu zajedno u 20.05, no potrebno im je 39 minuta da zaborave na stres i naprezanja tijekom dana. 

Uz ludi raspored, parovi se tijekom dana pokušavaju nadigrati u tome tko će morati obaviti više stvari izvan kuće, kao što je odlazak po djecu, korištenje automobila i slične dužnosti, a takvo ponašanje često vodi do prekida veze.

Kako se muškarci i žene i inače razlikuju, tako je i u načinu na koji koriste vrijeme nakon posla - večeru će pripremiti 60 posto žena i tek trećina muškaraca, a nakon večere četrdeset posto žena oprat će suđe.

U ostalim kućanskim zadacima, žene vode glavnu riječ, kao i u administraciji računa, a muškarci češće pomažu oko domaćih zadaća.

12.01.2014. 20:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh