« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kada je najbolje vježbati?

Treba li uopće naglašavati koliko je važno biti tjelesno aktivan svakoga dana? Ako nekome to još uvijek nije jasno, neka se malo bolje informira ...

Postavite realne ciljeve i vježbajte svako jutro!
Postavite realne ciljeve i vježbajte svako jutro! (Shutterstock)
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

rezultati

,

postavljanje ciljeva

Tjelovježba u rano jutro ubrzava gubitak suvišnih kilograma i povećava sagorijevanje masnoća tijekom dana.

Naime, belgijski su znanstvenici u svom istraživanju utvrdili da je tjelovježba najučinkovitija ako se prakticira prije prvog dnevnog obroka.

Po riječima istraživača, na ovaj način organizam ne može koristiti energiju kojom bi raspolagao nakon obroka te je prisiljen posegnuti u zalihe nakupljenog masnog tkiva.

Kod sudionika istraživanja koji su se tijekom 6 tjedana pridržavali ovog režima nije došlo do nakupljanja suvišnih kilograma unatoč tome što su neki od njih konzumirali 30% više kalorija i 50% masti više nego ranije.

No, kad se jednom odlučite na redovito vježbanje, trebate znati da je postavljanje realističnih ciljeva povezano sa znatno većim izgledima za nastavak vježbanja nego što je to slučaj s trenutačnim usredotočavanjem na ispunjavanje preporuka o primjerice 150 minuta tjelovježbe tjedno.

Znanstvenici s Georgia Techa dodaju kako postizanje cilja koji uključuje 30 minuta tjelovježbe najmanje 5 dana tjedno može izgledati nedostižno potpuno neaktivnim osobama ili osobama koje pate od neke kronične bolesti, pa niti ne počinju vježbati.

Nova analiza nalaza 6 ranijih studija je pokazala i kako je već 75 minuta hodanja tjedno povezano s prosječno 19% manjim rizikom za smrt od bilo kojeg uzroka.

29.12.2015. 16:19:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh