« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
STIŽE NOVA!

Tri liste koje morate sastaviti ovih dana

U novu godinu ulazi se, po mogućnosti, na najljepši mogući način, a evo što biste definitivno trebali napraviti za sebe ovih dana

Sjednite i zapišite, bit će vam drago
Sjednite i zapišite, bit će vam drago (DeviantArt)
Više o

sreća

,

Nova godina

,

uspjeh

Nova godina je na vratima, portali i novine pune su rezimea protekle godine, a kako biste u novu godinu ušli na najbolji mogući način, vjerojatno se bavite organizacijom dočeka. 

No, nije sve u jelu, piću i društvu - puno toga ovisi i o vašim razmišljanjima. Kako su blagdani po definiciji depresivno doba godine, kad mnogi ljudi navlače maske veselja dok im u mozgu kuha, evo što biste trebali napraviti kako biste rasterećeni ušli u novu godinu.

Za početak, sastavite listu stvari na kojima ste zahvalni - zahvalnost je jedno od najjačih oružja protiv depresije, bolesti i nesreće, stoga, sjednite za stol, uzmite komad papira i olovku i napravite popis onoga zbog čega morate biti zahvalni što imate u životu. Ma kako vam se trenutno sve činilo crno, sigurno postoji nekoliko stvari na koje ste izuzetno ponosni i zahvalni što su vam se dogodile.

Nakon toga, kad ste već pri poslu, sastavite listu najvećih postignuća u 2015. godini - i opet, ma kako vam je protekla godina bila loša, sigurno postoje neke stvari s kojima ste zadovoljni i koje će vas podsjetiti da nije sve tako sivo (bez obzira na pivo ili vino pred vama).

Za kraj, napravite listu želja za 2016. godinu - naravno, ne onu koju se inače šalje Djedu Božićnjaku ili malom Isuseku, a niti želje tipa "tata kupi mi auto, bicikl i romobil ...", već listu stvari kojima se veselite u nadolazećoj godini. OK, nemate kristalnu kuglu, naravno, no sigurno imate planove za neke stvari - e, njima se treba veseliti unaprijed i motivirati se da se stvarno i dogode.

Tri liste, pola sata (taman jedna kava ili čaša vina), puno toplih osjećaja oko srca, mira u duši i puno, puno manje tamnih oblaka oko glave - isplati se investirati to vrijeme, zar ne?

29.12.2015. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh