« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
ZNATE LI?

Kad žene trebaju izbjegavati ugljikohidrate?

Većina žena će reći da u PMS-u žudi za slatkom hranom, grickalicama i ostalim nezdravim namirnicama, a razlog tome su hormoni

U PMS-u bježite od ugljikohidrata
U PMS-u bježite od ugljikohidrata (Wikipedia)
Više o

žene

,

PMS

,

menstrualni ciklus

,

ugljikohidrati

Ugljikohidrati su odavno pri vrhu liste problematičnih namirnica, a naročito na njihov unos paze oni koji žele izbalansirati hormone i skinuti kilograme... naravno, loši su prerađeni ugljikohidrati, precizije, bijelo brašno i proizvodi napravljeni od njega.

Složeni ugljikohidrati ili jednostavnije rečeno integralne žitarice su druga priča, jer je njihova korist za organizam velika, pa ih treba konzumirati uvijek, ali u umjerenim količinama.

No, prema mišljenju liječnice i znanstvenice Amy Shab, žene bi se trebale ravnati prema svom menstrualnom ciklusu kada su u pitanju ugljikohidrati.

"Puno veću toleranciju na ugljikohidrate, odnosno veću inzulinsku osjetljivost imamo u folikularnoj fazi menstrualnog ciklusa, odnosno u periodu od nultog do 14 dana. U tom vremenu možemo jesti ugljikohidrate čak i one loše jer nam estrogen pomaže regulirati inzulin", objašnjava dr. Shab.

No, nije nimalo lako izbjegavati ugljikohidrate u drugoj fazi ciklusa, odnosno u PMS-u. 

Većina žena će reći da u tom periodu žudi za slatkom hranom, grickalicama i ostalim nezdravim namirnicama, a razlog tome su hormoni. 

Ipak, baš ta hrana pospješit će zadržavanje tekućine u tijelu i učiniti da se osjećate još gore.

Stoga idući put kada budete u PMS-u sjetite se da samo treba izdržati nekoliko dana pa onda, s početkom novog ciklusa, bez grižnje savjesti uživati u ugljikohidratima do mile volje.  

24.01.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh