« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
MYTHBUSTERS

5 mitova o prehrani i vježbanju

Prije nego što provedete sate i sate u teretani i ostavite tamo zadnju kaplju znoja, pogledajte što su istine, a što mitovi o fitnessu i prehrani

Ne dozvolite da vam mitovi pokvare plan
Ne dozvolite da vam mitovi pokvare plan (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

vježbanje

,

mitovi

Vježbanje satima u teretani može donijeti puno koristi, no prije nego što provedete sate i sate u teretani i ostavite tamo zadnju kaplju znoja, pogledajte što su istine, a što mitovi o fitnessu i prehrani. Otkriva ih osobni trener Marcus Rice.

Dijeta je odricanje - nije istina. Ključ je u dobrom planiranju. Ostavite mjesta za namirnice koje volite i s vremena na vrijeme uživajte u dobroj čokoladi, kolaču ili hamburgeru. Treba si pružiti zadovoljstvo. Kada uživamo u nekom jelu, u mozgu se luči endorfin, hormon sreće, što jako dobro utječe na naše tijelo i psihu. Kako nakon uživanja u čokoladi ne bismo osjećali kajanje (jer će ono poništiti učinak endorfina) treba voditi računa o planiranju jelai napraviti prostora "za slatke grijehe".

Dizanje utega nabija samo mišiće - nije točno. Dizanje utega pomoći će vam otopiti masti i definirati mišiće zbog čega ćete izgledati vitkije. Važno je znati primijeniti pravu vježbu, a u tome će vam pomoći stručna osoba u teretani, vaš trener.

Kardio troši više kalorija - istina, kardio sagorjeva kalorije, ali trening snage ubrzava metabolizam, smanjuje masnoće i pomaže tonusu mišića.

Ugljikohidrati debljaju - nije potpuna istina. Problem su kalorije, a ne ugljikohidrati. Ako u danu unesete u organizam više kalorija, no što ih možete potrošiti, dobit ćete na kilaži. Stoga, želite li skinuti kilograme, prije svega vodite brigu o unosu i potrošnji kalorija, a potom (nije manje važno) o kvaliteti i vrsti namirnica koje jedete. 

Zdrava prehrana je ključ mršavljenja - naravno da je zdrava hrana bolja od nezdrave. Dulje će nas držati sitima i dati nam više energije i nutrijenata ključnih za dobro funkcioniranje organizma. No, i dalje treba voditi računa o kalorijama. To što jedemo zdravo, ne znači da možemo jesti u neograničenimkoličinama.

23.01.2019. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh