« Život
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
MA DA?!

Kad su stare žene, a kad muškarci

Koliko god mi vjerovali u onu da smo stari koliko nam je star duh, ipak mora postojati neko mjerilo u godinama, pa evo što o tome misle spolovi ...

Prve sijede i bore žene upozoravaju na godine
Prve sijede i bore žene upozoravaju na godine (Arhiva)
Više o

žene

,

starost

,

muškarci

,

srednje godine

Kad postajemo stari? To je pitanje koje se prilično elegantno izbjegava, desetljeća se izokreću pa su tako "tridesete nove dvadesete", "četrdesete nove tridesete" i tako unedogled, a sve u svrhu odgađanja starosti.

Već je i srednja dob postala prilično diskutabilan pojam, što je donekle i logično s obzirom na produženje prosječne životne dobi, no za zapadnjake srednje godine, matematički, i dalje dolaze prije četrdesetog rođendana.

Uz sve to, tješimo se i onom da smo "stari koliko nam je star duh", pa se osjećamo mladima i u osamdesetoj, ma kako to možda neobično zvučalo, a ponekad i izgledalo.

No, u krutoj stvarnosti, žene o starosti počinju razmišljati točno dvostruko ranije od muškaraca. Naime, muškarci se počinju zabrinjavati nisu li ostarjeli s - 58 godina, kad se u bračnom krevetu pojavljuju značajniji problemi, ako aktivnosti uopće i ima.

S druge strane, žene o starosti počinju razmišljati već s 29 gdoina i pojave prvih sijedih vlasi i dubljih bora, koje im počinju dokazivati da zub vremena stvarno postoji. 

03.02.2014. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh