« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
MLAĐI OD 16

Južna Koreja zabranjuje online igrice nakon ponoći

"Pepeljugin zakon" maloljetnicima će blokirati pristup igricama na internetu nakon ponoći zbog sve veće ovisnosti o internetu

Južna Koreja zabranjuje online igrice nakon ponoći
Južna Koreja zabranjuje online igrice nakon ponoći (Shutterstock)
Više o

Južna Koreja

,

online igre

,

Pepeljugin zakon

Južnokorejska vlada će usvojiti "Pepeljugin zakon" kojim će maloljetnicima nakon ponoći blokirati pristup igricama u zemlji koja je sve zabrinutija zbog ovisnosti mladih o internetu, rekli su vladini dužnosnici. Plan zakona će biti predan parlamentu u prosincu kako bi tražili od tvrtki koje nude igrice da nakon ponoći blokiraju pristup mlađima od 16 godina, rekli su predstavnici ministarstva kulture i obitelji.

"Puno djece igra igrice cijele noći i zatim ne mogu učiti niti voditi normalan život tijekom dana. Držimo da je taj zakon potreban kako bi jamčio zdravlje i pravo na san", rekao je dužnosnik ministarstva zadužen za taj plan zakona.

Online igrice će ponovno biti dostupne u 6 sati ujutro. Tvrtke koje pružaju te usluge će se u roku od godine dana pripremiti za primjenu tog zakona. Vlada će također razmatrati zahtjev da se ograničenja prošire i na dnevni pristup igricama za mlade čiji to roditelji zatraže.

Južna Koreja je jedna od zemalja s najviše djece ovisnika o igricama. Sredinom studenoga jedan mladić je ubio majku koja mu je predbacivala da provodi previše vremena igrajući se na internetu nakon čega je počinio samoubojstvo. Vlada drži da u zemlji ima oko 2 milijuna ovisnika o internet igricama. (hina/metro-portal)

03.12.2010. 10:38:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh