« Ekosfera
objavljeno prije 13 godina
NIER

Južna Koreja: Otvoren prvi potpuno ekološki poslovni centar

Zgrada površine 2500 četvornih metara, u kojoj je smješten Institut za istraživanje klimatskih promjena (NIER), otvorena je u Incheonu nedaleko od glavnog grada Seula

Zelena eko zgrada
Zelena eko zgrada (Deviantart - ilustracija)
Više o

Južna Koreja

,

zgrada

,

ekološka zgrada

Kako bi naglasila svoju predanost politici smanjivanja emisije stakleničkih plinova, Južna je Koreja otvorila ekološki poslovni centar za koji tvrdi da je prva poslovna zgradu u svijetu koja se koristi isključivo obnovljivom energijom i koja uopće ne emitira ugljik u atmosferu, piše Hina.

Zgrada površine 2500 četvornih metara, u kojoj je smješten Institut za istraživanje klimatskih promjena (NIER), otvorena je u Incheonu nedaleko od glavnog grada Seula, a stajala je oko osam milijuna dolara.

Institut tvrdi da će mu inovativna zgrada godišnje uštedjeti 100 tisuća dolara troškova za električnu energiju, te da će zahvaljujući naprednim rješenjima smanjiti emisiju ugljikova dioksida u atmosferu za oko 100 tona.

NIER navodi da je tijekom izgradnje upotrijebljeno 66 raznih novih tehnologija za uštedu energije, među kojima su solarno grijanje i geotermalna energija.

20.05.2011. 13:19:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh