« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Jutarnje navike za uspješan dan

Jutro je, osim što je pametnije od večeri, dio dana koji nam određuje kako ćemo se osjećati i koliko ćemo biti produktivni i uspješni, pa evo savjeta da to i ostvarite

Jutro će odrediti dan
Jutro će odrediti dan (Shutterstock)
Više o

produktivnost

,

navike

,

uspjeh

,

jutro

Jutro će vam odrediti ostatak dana, pa je stoga vrlo važno imati zdrave i pozitivne jutarnje navike kako biste na taj način učinkovito usmjerili svaki dan u pravcu koji vam najviše odgovara.

Upravo zato donosimo 5 jutarnjih navika za učinkovit i uspješan dan:

Mobitel - osim kad vam stvarno treba, mobitel bi trebao biti podalje od vas kako ne biste bespotrebno trošili vrijeme na provjeravanje poruka i objava na društvenim mrežama. To vrijedi za cijeli dan, a naročito ujutro - ako krenete u dan s lošim vijestima koje ste pročitali, teško ćete vratiti dobro raspoloženje.

Odjeća - vjerovali ili ne, odijevanje nam u prosjeku odnosi najviše vremena tijekom jutra, tako da je pametno tijekom radnog tjedna odabrati slične odjevne kombinacije - jednaka shema olakšat će vam jutarnje muke, ako već ne možete večer prije pripremiti sve što ćete odjenuti.

Prioriteti - svako jutro zapišite si tri najvažnije stvari koje morate napraviti tog dana i držite se napisanog pod svaku cijenu, tako ćete na kraju dana dobiti onaj osjećaj ispunjenja i zadovoljstva učinjenim.

Raspored pauza - kad radite raspored dnevnih aktivnosti, nemojte niti slučajno zaboraviti pauze, one su važne za vašu koncentraciju i razinu energije. Bit će dovoljne dvije do tri kratke pauze tijekom kojih se možete rastegnuti, odmoriti oči ili prošetati na svježem zraku.

 

Vježbanje - navinite sat malo ranije i napravite jutarnji trening: tako ga nećete moći preskočiti, napunit ćete se energijom i hormonom sreće što će imati snažan utjecaj na vašu produktivnost tijekom cijelog dana.

22.08.2017. 08:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh