« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
VJEŽBANJE

Jutarnja tjelovježba za dobar dan

Jutarnja rekreacija je blagotvorna za mentalno i fizičko zdravlje te je od velike važnosti za naše tijelo, stoga ne zanemarujte ga

Ajmo na noge lagane...
Ajmo na noge lagane... (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

jutarnja tjelovježba

Kada se ujutro probudite vjerojatno zadnja stvar koja vam je na pameti je fizička aktivnost i vježbanje, ali jutarnja rekreacija je blagotvorna za mentalno i fizičko zdravlje te je od velike važnosti.

Jutarnja rekreacija pruža snagu i energiju za dan koji je pred vama, a njome i potičete metabolizam. Ako se odlučite na jutarnju tjelovježbu važno je da večer prije odete na vrijeme na spavanje kako bi ujutro imali dovoljno energije.

Ako kasno večerate morate imati lagani obrok jer će vam u suprotnom vježbanje ujutro biti iscrpljujuće. Isto tako vrlo je važno spavati barem osam sati kako bi imali dovoljno energije za jutarnju rekreaciju.

Prije vježbanja potrebno se zagrijati, a za zagrijavanje najbolje je istezanje. Tek kada se dobro istegnete i malo zagrijete mišiće možete preći na konkretne vježbe.

Kao što sam već napomenula vježbanje nikada nije dobro započeti bez zagrijavanja, a za zagrijavanje je nabolje istezanje. Mišiće je potrebno istegnuti sa svih strana, naprijed i nazad. Nikako nemojte raditi nagle pokrete već lagano kružite.

Sve savjete pročitajte na portalu zenskisvijet.com

20.11.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.11.2020. 10:38
    jako zdravo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh