« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NE MOŽE DO KUĆE

Joško Joras štrajka glađu zbog zapreka na putu do svojeg vlasništva

Joras štrajka zbog asfaltne rampe na priključku pristupnom putu njegovoj kući nedaleko od međudržavnog prijelaza

Joško Joras
Joško Joras (Srećko Niketić/Cropix )
Više o

joško joras

,

štrajk glađu

,

Kupska ulica

Joško Joras odlučio je u srijedu početi štrajk glađu nakon što mu hrvatska policija nije dopustila ukloniti prepreke, uključujući i danas postavljenu asfaltnu rampu za lakši pristup vozilima, na prilaznom putu njegovoj kući, koja se nalazi nedaleko od međudržavnog prijelaza Sečovlja, javlja slovenska novinska agencija STA.

Na štrajk glađu se odlučio zato što ne može izvršiti presudu piranskog okružnog suda o uklanjanju svih zapreka na putu do svojeg vlasništva, rekao je Joras. "Postoji potpuno jasna poruka suda, koji moraju poštivati svi, da do adrese Sečovlje 1 ne smije biti nikakvih smetnji, a rampa je smetnja", rekao je Joras, govoreći o asfaltnoj rampi na priključku pristupnom putu njegovoj kući.

>>Joško Joras traktorom pokušao ukloniti rubnik uz cestu

Nju su hrvatske službe navodno postavile oko 13 sati, nakon Jorasove pisane obavijesti policijskoj postaji u Puli i uredima hrvatske premijerke Jadranke Kosor i slovenskog premijera Boruta Pahora da danas namjerava odstraniti prepreke i betonski rubnik na svojem pristupnom putu.

Pahora, predsjednika države Danila Tuerka i predsjednika parlamenta Pavla Gantara je pozvao "da osiguraju da Republika Slovenija bude pravna država na čijem se teritoriju poštuju zakoni Republike Slovenije".

"Dok mi to ne omoguće, njihov odgovor čekam uz čašu vode", rekao je, dodavši kako do daljnjeg neće davati izjave za javnost.(hina/metro-portal)

14.07.2010. 18:44:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh