« Svijet
objavljeno prije 14 godina
PLOVANIJA

Joško Joras traktorom pokušao ukloniti rubnik uz cestu

Joras je na traktor priključio kopač i pokušao ukloniti rubnik koji mu, kako tvrdi, priječi put do kuće, ali hrvatska policija ga je spriječila

Joško Joras Plovanija
Joško Joras Plovanija (Boris Šuligoj/DELO/CROPIX )
Više o

joško joras

,

Sylvan Shalom

Kontroverzni slovenski nacionalist Joško Joras danas je ponovno izazvao izgred na graničnom prijelazu Plovaniji kad je, po riječima glasnogovornice istarske Policijske uprave Nataše Rogić-Jukopile, oko 9,30 sati traktorom na koji je priključio kopač pokušao ukloniti rubnik uz cestu koji mu, po njegovim tvrdnjama, priječi put do kuće.

Joras se za micanje rubnika, kako prenose slovenski mediji, pozvao na suglasnost za njegovo uklanjanje koju mu je u listopadu 2009. godine izdala uprava za ceste Republike Slovenije.

U skladu s dozvolom te uprave, danas je, kako je rekao, želio to i učiniti, ali hrvatski su policajci pred njega postavili živi štit. Hrvatsku policiju nazvao je okupatorom na slovenskoj zemlji, a slovenskog predsjednika i premijera s tim u vezi je upitao jesu li sposobni uvesti pravni poredak na teritoriju cijele zemlje. "Ako nisu, neka odstupe", rekao je Joras.

Slovenski policajci na izgred nisu reagirali, a hrvatski i dalje čuvaju rubnik i ne miču se od traktora. Kako prenose slovenski mediji, Joras je najavio da će čekati dok mu se ne omogući uklanjanje rubnika. (hina/metro-portal)

10.06.2010. 16:50:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh