« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca

Splitska policija pronašla droge u vrijedosti pola milijuna kuna

Zbog zlouporabe droga splitska je policija jučer i danas uhitila i istražnom sucu sprovela pet muškaraca, među kojima i maloljetnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Todoric/CROPIX )
Više o

Split

,

droga

,

policija

,

zapljena

Oni su prokrijumčarili 11 kilograma marihuane i 353 grama kokaina, ukupne vrijednosti od oko pola milijuna kuna, objavio je na večerašnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u Splitu zamjenik načelnika PU-a Ivo Labrović.

Policija je novinarima kazala kako je riječ o dvama izdvojenim slučajevima. U prvom je jučer pritvoren 28-godišnji Splićanin, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o Frani Trešnjiću. U njegovu je stanu policija pronašla 353 grama kokaina, 1472 grama smjese koja služi da droga dobije na težini, dvije vage za precizno mjerenje, nešto više od 226 tisuća kuna, 5730 eura i 100 dolara. Osim droge i novca sumnjiva podrijetla policija je pronašla i ručni bacač "zolju" te više mobitela i kartica, a vrijednost droge na ilegalnom tržištu se procjenjuje na oko 200 tisuća kuna. Policija još ne zna podrijetlo kokaina.

Dežurni istražni sudac je 28-godišnjem Frani Trešnjiću zbog zlouporabe droge i nedopuštena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari jučer popodne odredio jednomjesečan pritvor.

Policija je u nastavku istrage "kokain" otkrila i skupinu raspačivača prokrijumčarene marihuane iz Crne Gore, u kojoj su četvorica muškaraca za koje se sumnja da su povezani s nepoznatom osobom iz Crne Gore. Oni su jučer u osobnom automobilu prokrijumčarili u Hrvatsku 11 kilograma marihuane upakirane u 80 vrećica oblijepljenih samoljepivom vrpcom, težine od 100 do 150 grama. Vrijednost droge je procijenjena na oko 300.000 kuna.

Neslužbeno se doznaje kako su danas u policiju sprovedeni već poznate osobe po zlouporabi droge - Vedran Misita (39) iz Sutomora u Crnoj Gori, Siniša Dadić (27) iz Splita, Ivan Čagalj (27) iz Splita i maloljetni (17) brat jednog od privedenih. Ta skupina dilera marihuanu je skrivala u autopraonici, u samu središtu Splita, te u drvarnici jednog od uhićenika. U tijeku je njihovo ispitivanje u istražnom centru. (hina/metro-portal)

14.07.2010. 21:27:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh