« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
OPET KOD SUSJEDA

Josipović u Republici Srpskoj prima nagradu za osobu godine

Svaki put kad predsjednik Josipović putuje u BiH nastoji istaknuti problem Hrvata i to će biti glavna tema razgovora u Banjoj Luci

Ivo Josipović i Milorad Dodik
Ivo Josipović i Milorad Dodik (Danijel Soldo/CROPIX)
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

Banja Luka

,

Ivo Josipović

,

osoba godine

,

Nezavisne novine

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će u ponedjeljak u Banjoj Luci nagradu za osobu godine lista "Nezavisne novine", a posjet Republici Srpskoj iskoristit će za razgovore s tamošnjim dužnosnicima o povratku Hrvata i gospodarskoj suradnji s hrvatskim tvrtkama, najavljeno je u petak iz predsjednikova ureda. S Josipovićem u Banju Luku putuju i predstavnici hrvatskih političkih stranaka, skupina gospodarstvenika podrijetlom iz Posavine te predstavnici udruga nestalih i prognanih koji će o povratku razgovarati s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i ministrima u vladi toga entiteta.

Svaki put kad predsjednik Josipović putuje u BiH nastoji istaknuti problem Hrvata i to će biti glavna tema razgovora u Banjoj Luci, kažu u uredu predsjednika Josipovića koji je RS posjetio krajem svibnja, pa će sastanak s Dodikom biti prilika da se razmotri što je otad učinjeno na planu povratka. Kao priznanje za njegovu politiku pomirenja i promicanja suradnje u regiji na Pantovčaku tumače nagradu za osobu godine banjolučkih "Nezavisnih novina" koju će šef hrvatske države primiti na svečanosti u ponedjeljak navečer. Nagrada čitatelja i urednika "Nezavisnih novina" koju prima u ponedjeljak u Banjoj Luci, kao i nagrada Instituta za mir koju će Josipović primiti početkom veljače u Sarajevu pokazuju da su njegovi napori prepoznati na cijelom teritoriju BiH, ističu predsjednikovi savjetnici.

Na dodjelu nagrade u hotelu "Bosna" u Banjoj Luci dolaze predsjednici Srbije i Crne Gore Boris Tadić i Filip Vujanović, najviši dužnosnici središnjih i entitetskih vlasti u BiH te 25 veleposlanika u susjednoj državi. Ranije u ponedjeljak, Josipović će posjetiti Jajce gdje će razgovarati s lokalnim vlastima i na dan Svetog Nikole uručiti poklone djeci u dječjem vrtiću Bare u čijoj je obnovi sudjelovala hrvatska vlada, te se susresti i sa župljanima svetišta sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju. Za boravka u Banjoj Luci Josipović će se sastati i s predstavnicima Udruge Hrvata Banjaluke, visokim povjerenikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom te s članovima Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Bakirom Izetbegovićem. (hina/metro-portal)

03.12.2010. 19:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh