« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
OPTIMIZMA NE MANJKA

Josipović očekuje dobru ocjenu za suradnje Hrvatske s ICTY-em

Hrvatski će predsjednik sutra ujutro sudjelovati u radu 4. regionalne konferencije državnih odvjetnika o procesuiranju ratnih zločina, koju organizira hrvatsko državno odvjetništvo

(Infopunkt.tv)
Više o

Haaški sud

,

Hrvatska

,

Serge Brammertz

,

Ivo Josipović

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović večeras je u Fažani rekao kako vjeruje da će ocjena suradnje Hrvatske s međunarodnim kaznenim sudom biti bolja nego je bila.

"Po svemu onomu što ja znam vlada je učinila sve da se utvrdi sudbina dokumenata i da se pronađu. Ako tužitelj smatra da se može to još učiniti, to ćemo vrlo rado učiniti. Mislim da će Hrvatska i dalje raditi na otkrivanju tih dokumenata i njihove sudbine", naglasio je Josipović dodavši kako je Hrvatska do sada učinila jako puno.

Na novinarski upit hoće li se nakon regionalne konferencije državnih odvjetnika na Brijunima znati nešto više o otvaranju poglavlja o pravosuđu, Josipović je kazao da je to pitanje zapravo stvar članica Europske unije te pregovora Hrvatske sa svakom pojedinom zemljom.

"Suradnja državnih odvjetništava Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH počela je vrlo ozbiljno, ima jako dobrih rezultata i mislim da su svi faktori do sada već pohvalili tu suradnju", zaključio je predsjednik Josipović komentirajući, na novinarski upit, izjavu glavnog tužitelja Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Sergea Brammertza kako je "u ovom trenutku najvažnije jačati suradnju između državnih odvjetništava Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH s haaškim tribunalom, i između tih odvjetništava".

Hrvatski će predsjednik sutra ujutro sudjelovati u radu 4. regionalne konferencije državnih odvjetnika o procesuiranju ratnih zločina, koju organizira hrvatsko državno odvjetništvo. (hina/metro-portal)

26.05.2010. 21:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh