« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
SAMO TADIĆ SPORAZUM SPAŠAVA

MVPEI pokrenuo istragu o internim bilješkama osvanulim u Novom Listu

Obzirom da je objavljeni dokument bio samo za oči političkog vrha Hrvatske, MVPEI želi znati tko je kriv što je neovlašteno procurio u javnost

Fotografija vijesti
Više o

MVPEI

,

Novi list

,

wok

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) priopćilo je u srijedu da je pokrenulo istragu o objavljivanju u riječkom Novom listu dijela interne bilješke MVPEI-a koja je, kako se navodi, bila namijenjena isključivo uredu predsjednika, uredu premijerke i diplomatskoj službi.

"U skladu sa zakonom o tajnosti podataka i zakonom o državnim službenicima ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija pokrenulo je istragu radi utvrđivanja odgovornosti za neovlašteno odavanje podataka, vezanih uz objavljivanje dijela bilješke MVPEI-a u Novom listu od 26. svibnja 2010. pod naslovom 'Britanci uvjeravaju: samo Tadić sporazum spašava'", priopćio je MVPEI.

"Riječ je o dokumentu koji je namijenjen isključivo uredu predsjednika Republike Hrvatske, uredu predsjednice Vlade Republike Hrvatske i diplomatskoj službi Republike Hrvatske", dodaje se u priopćenju MVPEI-a.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija smatra kako se, bez obzira na to što nije bilo riječi o službenom sastanku, već o neformalnoj razmjeni mišljenja u obliku diplomatskog ručka, radi o djelu za koje treba utvrditi počinitelja zbog popisa adresanata koji imaju pristup službenim bilješkama, a zlorabe ih kako bi naštetili dovršetku procesa stupanja na snagu arbitražnog sporazuma između Hrvatske i Slovenije, priopćeno je.

Riječki Novi list objavio je u izdanju od srijede, pozivajući se na službenu bilješku MVPEI-a, članak o susretu britanskih veleposlanika u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji s državnim tajnikom Davorom Božinovićem. U članku se govori o britanskoj i američkoj inicijativi da se srbijanski predsjednik Boris Tadić angažira u promicanju hrvatsko-slovenskog arbitražnog sporazuma. (hina/metro-portal)

26.05.2010. 20:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh