« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DAN DRUGI..

Još jedna uspješna Velika rock eksplozija

Veliki promocijski koncert malih bendova u dva je festivalska dana s dvije pozornice u slušnu orbitu posjetitelja Močvare izbacio dvanaest izvođača koji obilježili prošlu sezonu

Kinoklub
Kinoklub (VRE#3)
Više o

močvara

,

gretta

,

Petar Dundov i prijatelji

,

kabula

,

Requiem

,

rak endometrija maternice

,

najbolji gitaristi

Čast da kresne fitilj druge večeri, u subotu 23.10., pripala je furioznom zagrebačkom triu Luft. Trećeplasirane na prošlogodišnjem HGF Zabok publika poznaje i voli, a pjesme „Ona hoće još", „Barbara" i „Idemo u škole" i pjeva. Luft ima reputaciju sjajnog live benda i, sudeći po viđenom, nema je nikakvu namjeru iznevjeriti. Stvaraju, razaraju; šiju da paraju!

Velikogorički Mel Camino u Močvaru je došao s nastupa u turopoljskoj kaznionici za maloljetnike. Upravo tako, dečki su opasni. Puno opasniji uživo no na svom prvijencu Kapadokija (Spona 2010.), a još su i drski pa uz poznat repertoar sviraju posve nove stvari. Dijagnozu društvenih i ljubavnih prilika plasiraju kroz fizičko i metafizičko podjednako, ali uvijek su uvjerljivi i plesni.

Kao i večer ranije, dok se na električnoj pozornici odvijala smjena bendova, na akustičnoj je, vanjskoj, položaj držao jedan hrabri glazbeni vojnik. Ivan Vragolovich, folk blues trubadur s pobjedom na prvom hrvatskom blues natjecanju, te nastupima u Memphisu i Nashvilleu u džepu. Dok mu je album, snimljen u legendarnom Sun Studiju na masteringu, Brođanin nastupa i regrutira nove fanove gdje god se pojavi.

Gretta je bend koji se, osim s dva albuma, može pohvaliti i činjenicom o idejno-pokretačkoj ulozi u nastanku serije koncerata pod nazivom Rock eksplozija koja je kasnije prerasla u Veliku rock eksploziju. U ulozi veterana na pozornici VRE, Gretta se pobrinula  stvoriti distinktivnu atmosferu; svjetlosni efekti bili su opasni za epileptičare, a navodno su u kombinaciji s energičnim nastupom žestoke i melodične indie art rock četvorke izazvali i klecanje ženskih koljena. Definitivno najzreliji bend koji je nastupio na VRE #3, iako ne jedini za čije su svirke poletjeli grudnjaci...

Ovog časa iznimno eksponirani mladi pop punk bend Kinoklub bezobrazno zaraznim melodijama privlači vojsku obožavatelja umornih od teških tema i velikim koracima grabi prema naprijed. Iako za vojskom uporno kaska ljutita gomilica sa srpovima i vilama, bend to što radi, radi iskreno, odlično i pritom zabavlja i sebe i publiku. Puna Močvara bez pogovora im se prepustila u energičnom izvođenju stihova o mladenačkim problemima s albuma Ajmo klinci (Aquarius Records, 2010.), a također su krivci za pjesmu koja je na povratku kući svirala u najviše ušiju.

Posljednji budni na pozornici bili su Onli-tu, urnebesno dinamični onli-duo iz Rijeke, čija su jedina oružja u borbi za pozitivu njihovi glasovi, bubnjevi i git-bas. Poželjevši prisutnima da pozelene od sreće, banda od dvojice raspalila je po svom ritmičnom alter pop-rocku i izmuzla iz publike posljednje atome snage u obliku plesa. Riječani su se jedini vratili na bis, a za repete je preporučljivo potražiti datume njihovih narednih nastupa ili jednostavno njihov album Pozitiv mjuzik (Spona 2010.)

Močvarna Velika rock eksplozija #3 uspješno je završena.

26.10.2010. 11:35:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh